ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας

Το ψηφοδέλτιο των υποψηφίων βουλευτών του ΚΚΕ στη Μεσσηνία, των εκλογών της 7ης Ιουλίου παρουσιάστηκε σήμερα το μεσημέρι στο Ιστορικό Δημαρχείο.
Πριν από την παρουσίαση, έγινε μια εισηγητική ομιλία του Νίκου Διασάκου, μέλους της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ, η οποία έχει ως εξής:

Απευθυνόμαστε στο λαό της Μεσσηνίας και τον καλούμε σε αυτές τις εκλογές, στις 7 Ιούλη να ενισχύσει αποφασιστικά το ΚΚΕ.

Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ πρέπει να γίνει υπόθεση του λαού, του κάθε εργαζόμενου, νέου συνταξιούχου, επαγγελματία, αγρότη, γιατί αυτό που κρίνεται την επόμενη μέρα αφορά τη δικιά μας ζωή.
Αυτό που κρίνεται στην πραγματικότητα, δεν είναι το αν η ΝΔ και με πόση διαφορά ,θα παραλάβει τη σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ για να συνεχίσει την υλοποίηση όλων των αντιλαϊκών δεσμεύσεων για λογαριασμό του κεφαλαίου.
Δεν κρίνεται ποια κυβέρνηση θα συνεχίσει την πολύμορφη χρηματοδότηση των μονοπωλιακών ομίλων, τη θέσπιση των «κινήτρων» που απαιτεί ο ΣΕΒ (βλ. σελ. 9) και των άλλων διευκολύνσεων για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, το χτύπημα των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.
Δεν κρίνεται για τους εργαζόμενους με ποιο ή με ποια κόμματα στην κυβέρνηση θα συνεχίσουν να εργάζονται σε καθεστώς ανασφάλειας, με μηνιαίες συμβάσεις, με απλήρωτες υπερωρίες, με τρίωρα – τετράωρα και μισθούς – χαρτζιλίκια, με εντατικοποίηση και με τραγικές ελλείψεις σε μέτρα υγείας και ασφάλειας.
Αυτό που κρίνεται είναι το πώς θα οργανωθεί η αντίσταση στο δεδομένο αντιλαϊκό έργο της επόμενης κυβέρνησης, η αντιπολίτευση μέσα και έξω από τη Βουλή, πώς θα μπουν εμπόδια.
Οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα το θετικό από τα κόμματα που από κυβερνητικές θέσεις τα τελευταία χρόνια τον τσάκισαν, όσο κι αν ο ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ επιχειρούν προεκλογικά να «μηδενίσουν το κοντέρ».
Από τα κόμματα αυτά το μόνο που έχει να περιμένει ο εργαζόμενος, είναι είτε τη συμμετοχή τους στην αυριανή κυβέρνηση, είτε τη στήριξή της, είτε την απαίτησή τους από τους επόμενους υπουργούς για να ανταποκρίνονται στις «δεσμεύσεις» της χώρας. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από την κριτική που κάνει από σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΝΔ, υπουργοί της κυβέρνησης που φτάνουν να κάνουν μέχρι και «συστάσεις» στη ΝΔ να είναι πιο «συνετή» στις «υποσχέσεις» της, επικαλούμενοι τον «κίνδυνο δημοσιονομικού εκτροχιασμού».
Μόνο με ισχυρό το ΚΚΕ θα «ανακάμψουν» οι εργαζόμενοι
Συνεπώς, μπροστά στην κάλπη, πρέπει ο λαός να κάνει δικιά του υπόθεση τη μάχη για την ενίσχυση του ΚΚΕ, με δεδομένο το αντιλαϊκό σχέδιο της «επόμενης μέρας», με σίγουρο το πρόγραμμα της αυριανής κυβέρνησης.
Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα των εκλογών: Αν θα ισχυροποιήσει το ΚΚΕ, τη δύναμη που μάχεται για τα εργατικά δικαιώματα, το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιπαλέψει τη συντηρητική πολιτική, που θα ακολουθήσει η οποιαδήποτε κυβέρνηση.
Αυτήν την πολιτική, που ούτε θέλουν ούτε μπορούν να αντιπαλέψουν τα κόμματα εκείνα που δοκιμάστηκαν από κυβερνητικές θέσεις.
Μόνο το ΚΚΕ θα είναι, όπως και ήταν, απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, όπως η σημερινή.
Μόνο το ΚΚΕ, και αυτό το έχει αποδείξει τα δύσκολα τελευταία χρόνια, μπορεί να ηγηθεί σε μεγάλους ταξικούς αγώνες, που είναι και ο μοναδικός τρόπος για να μπουν εμπόδια στην αντεργατική πολιτική, να αποσπάσουν κατακτήσεις οι εργαζόμενοι.
Μόνο το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός αντίπαλος του δρόμου της ενίσχυσης των μονοπωλίων, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.
Μόνο το ΚΚΕ βλέπει ως «πρωταγωνιστές» τους εργαζόμενους, τη μεγάλη λαϊκή πλειοψηφία και όχι τους «επενδυτές», στέκεται στο πλάι του ανέργου και όχι του αφεντικού που τον απέλυσε, στηρίζει τον αγώνα του αυτοαπασχολούμενου και όχι τις απαιτήσεις των τραπεζιτών και των μονοπωλίων που τον τσακίζουν.
Μόνο το ΚΚΕ αποτελεί την πραγματική, μαχητική, λαϊκή αντιπολίτευση παντού.
Μόνο ένα ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να εμπνεύσει στο λαό την αυτοπεποίθηση, να επιταχύνει τα βήματα ανασύνταξης του εργατικού κινήματος και στον αντίποδα της σημερινής μιζέριας, να δώσει στους εργαζόμενους την προοπτική της ριζικής ανατροπής, την προοπτική της δικής τους εξουσίας, που θα φέρει στο προσκήνιο την κοινωνική ευημερία.

Το Ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στον Νομό Μεσσηνίας απαρτίζουν οι:

Κουτουμάνος Νίκος, μέλος της ΚΕ, 42 ετών, τεχνολόγος γεωπόνος

Σμυρνής Αργύρης, 62 ετών, Πλοίαρχος του Λιμενικού Σώματος εν Αποστρατεία

Χρηστέα Στέλλα, 33 ετών, Μεταλλειολόγος Μηχανικός του ΕΜΠ, ιδιοκτήτρια συνεργείου αυτοκινήτων

Καντζιλιέρη Χριστίνα, 45 ετών, κτηνίατρος αυτοαπασχολούμενη, και Δημοτικός Σύμβουλος Καλαμάτας.

Λαμπρόπουλος Βαγγέλης, 40 ετών, τεχνολόγος γεωπόνος, εμποροϋπάλληλος, Πρόεδρος του Σωματείου ΙΥ Ν. Μεσσηνίας και μέλος του ΔΣ του Ε.Κ.Καλαμάτας

Νικολόπουλος Σπύρος, 39 ετών, αγρότης, Γραμματέας του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Μεσσήνης και Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Πελοποννήσου.

Κουφαλάκου Ευαγγελία (Εύα), 25 ετών, Γραμματέας της ΚΝΕ στον Νομό Μεσσηνίας, τελειόφοιτη Ιατρικών Εργαστηρίων και εργαζόμενη στον επισιτισμό.

ΚΚΕ: Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας
To Top