ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΚΕ – ΠΑΜΕ: Συμβολικός λαϊκός εορτασμός για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

Συγκροτημένα και τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας εκπρόσωποι Σωματείων, Συλλόγων και φορέων τίμησαν συμβολικά στην Καλαμάτα την επέτειο του Πολυτεχνείου, στην πλατεία Δημαρχείου στο Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης, το απόγευμα της Τρίτης 17 Νοεμβρίου.

Οι κομμουνιστές με ντουντούκες, συνθήματα και τραγούδια τίμησαν την 47η επέτειο του Πολυτεχνείου, αφήνοντας στο μνημείο λίγα λουλούδια, καταγγέλλοντας την πολιτική της κυβέρνησης που τσακίζει τα λαϊκά δικαιώματα, καταδίκασαν την ιμπεριαλιστική πολιτική που αιματοκυλά τους λαούς και απαίτησαν μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας των εργαζομένων και του λαού, αλλά και ενίσχυσης των δημόσιων δομών Υγείας.

Η εκδήλωση κράτησε περίπου 15 λεπτά και λίγο πριν την ολοκλήρωσή της έκανε την εμφάνισή της η Αστυνομία, με την …μπόρα που έπιασε εκείνη την ώρα να δίνει την λύση.

Στη συμβολική κινητοποίηση καταδικάστηκε από τον Παναγιώτη Κουφαλάκο ο αυταρχισμός από μέρους της κυβέρνησης και της Αστυνομίας ενάντια στη συγκέντρωση στην Αθήνα η οποία απέδειξε στην πράξη πώς είναι η υποδειγματική τήρηση των μέτρων σε αντίθεση με τις εικόνες που εκθέτουν συνολικά την κυβέρνηση, αποδεικνύοντας πως η απαγόρευση των συγκεντρώσεων δεν έχει καμία σχέση με την πανδημία, αλλά με τον πόθο να ξεμπερδέψουν με τα γνήσια αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα του Πολυτεχνείου. Ο Αντώνης Κατσάς δήλωσε πως διακυβεύονται πολλά πράγματα αυτές τις δύσκολες ημέρες που διανύουμε.

 

Η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Μεσσηνίας

Δεκάδες συνδικαλιστές και λαϊκοί αγωνιστές από την πόλη της Καλαμάτας παραβρέθηκαν σήμερα στο συμβολικό αγωνιστικό εορτασμό για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης. Απέδειξαν στην πράξη ότι ο λαός μπορεί να σπάσει την τρομοκρατία!
Τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας αποδείξαμε περίτρανα ότι η κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του λαού, αλλά την ενδιαφέρει η καταστολή και η προσπάθεια να μπει ο “λαός στον γύψο”. Με πρόσχημα την πανδημία ήθελαν να ξεμπερδέψουν με το αγωνιστικό – εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου.
Το όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, η αστυνομική βία και καταστολή σε όλη την Ελλάδα δεν θα μείνουν αναπάντητα. Δεν μας φοβίζει η προκλητική αστυνομοκρατία που υπήρξε στην πόλη της Καλαμάτας, όπου σε κάθε γωνία υπήρχαν ομάδες αστυνομικών θυμίζοντας άλλες εποχές. Αν είναι να καταστείλουν το κίνημα μια χαρά βρίσκουν δυνάμεις, αν είναι να προστατέψουν τον λαό τότε υπάρχει έλλειψη και “το κόστος είναι μεγάλο”!
Εδώ και τώρα να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες στην Αθήνα!
Τα σωματεία και οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απαιτούμενη απεργιακή απάντηση στις 26 Νοέμβρη, αλλά και κάθε μέρα στον αγώνα για υγεία, ζωή, δουλειά με δικαιώματα.

To Top