ΠΟΛΙΤΙΚΗ

KKE: Ομιλία Νίκου Κουτουμάνου στην Καρδαμύλη

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7/4 συζήτηση της ΚΟΒ Δυτικής Μάνης στην Καρδαμύλη με αφορμή το κάλεσμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ για τις ευρωεκλογές. Την εισηγητική ομιλία έκανε ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ και περιφερειακός σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στην Πελοπόννησο, όπου μεταξύ άλλων είπε:

«Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η ψήφος που μπορεί να εκφράσει την αντίθεση. Μπορεί να εκφράσει όλη αυτή την αγανάκτηση που ζει και νιώθει ένας κόσμος απέναντι σε αυτό το οποίο μας ετοιμάζουν. Για εμάς χωρίς εμάς.

Η πολιτική που ακολουθεί η σημερινή κυβέρνηση και η προηγούμενη, με δεδομένη την ευθύνη που έχει και η Νέα Δημοκρατία και ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι η πολιτική της ΕΕ.

Όλα τα άλλα πολιτικά κόμματα έχουν κοινή αυτή τη στρατηγική επιλογή, θεωρούν την ΕΕ κάτι σαν την ιερή αγελάδα την οποία δεν πρέπει να αγγίζουμε. Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που το μισό Υπουργικό Συμβούλιο κυβερνούσε και επί ΠΑΣΟΚ κυβερνά και επί Νέας Δημοκρατίας. Όταν έχεις κοινές στρατηγικές επιλογές, τα βρίσκεις και στις μεταγραφές.

Το ΚΚΕ απευθύνεται στον κόσμο όχι μόνο στις εκλογές, αλλά και σήμερα και αύριο και χθες. Ο λαός αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα , άσχετα με την εικονική πραγματικότητα που παρουσιάζουν τα αστικά επιτελεία, η καθημερινότητα είναι πάρα πολύ δύσκολη, ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα και για αυτό πρέπει να βγουν και πιο γρήγορα συμπεράσματα.

Απέναντι στην κυβέρνηση είναι ο λαός, με τους μεγάλους αγώνες του και το ΚΚΕ είναι στην πρώτη την γραμμή. Από την αρχή αυτής της χρονιάς απέναντι στον Μητσοτάκη κατά κύματα και σε συνέχεια βρίσκονται σημαντικά τμήματα του λαού μας, όπως οι φοιτητές, οι αγρότες, οι εργαζόμενοι, οι νοσοκομειακοί και οι εργαζόμενοι στην Υγεία που έχουν στριμώξει αυτή την κυβέρνηση. Φυσικά σε αυτό έχει παίξει ρόλο και η συζήτηση για τα Τέμπη που έγινε ικανή επειδή υπήρχε η πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή που πρότεινε το ΚΚΕ.

Σε λίγες μέρες, στις 17 Απρίλη οργανώνεται μεγάλη απεργία για να απαιτηθούν αυξήσεις μισθών, για να απαιτηθούν μέτρα απέναντι στην ακρίβεια, για να απαιτηθούν μέτρα προστασίας της δουλειάς.

Για αυτό στις ευρωεκλογές του Ιούνη πρέπει ο λαός με την ψήφο του να δώσει αποφασιστικό χαστούκι στην κυβέρνηση και την «συμπολιτευόμενη» αντιπολίτευση. Για να δυναμώσει το ρεύμα αμφισβήτησης και εναντίωσης στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην πολιτική της ΕΕ που θυσιάζει τις ανάγκες των πολλών για τα κέρδη των λίγων.»

Δημοφιλέστερα

To Top