ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΚΕ Μεσσηνίας: “Να παρθεί πίσω η πειθαρχική δίωξη της εργαζόμενης από την διοίκηση του ΟΑΕΔ”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

“Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ καταγγέλλει την “πειθαρχική δίωξη” της διοίκησης του ΟΑΕΔ εναντίον της εργαζόμενης στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Καλαμάτας του ΟΑΕΔ, Ρηγανάκου Αγγελικής.

Συγκεκριμένα η εργαζόμενη Ρηγανάκου Αγγελική, με άρθρο της που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο, ενημέρωσε το λαό της πόλης για την πρόθεση της διοίκησης του ΟΑΕΔ να προχωρήσει σε “αναστολή λειτουργίας του Βρεφονηπιακού Σταθμού” για την νέα χρονιά με σκοπό να πραγματοποιηθούν οικοδομικές εργασίες.

Ο Βρεφονηπιακός Σταθμός από την πρώτη στιγμή εγκαταστάθηκε σε ακατάλληλο κτίριο για την αποστολή του. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν γίνει καταγγελίες και έχει αναδειχθεί η ανάγκη για τον κτιριακό εκσυγχρονισμό του. Παρά τα διαβήματα, τα έγγραφα και τις καταγγελίες, όλα αυτά τα χρόνια, καμία κυβέρνηση και διοίκηση του ΟΑΕΔ δεν ενδιαφέρθηκε για τα προβλήματα του παιδικού σταθμού. Έγιναν μόνο ορισμένα “πασαλείμματα” – διορθωτικές παρεμβάσεις, ώστε να συνεχίσει η λειτουργία του σταθμού, χωρίς να εξασφαλίζεται ουσιαστικά η αναβάθμιση του σταθμού και η ασφάλεια των παιδιών.

Η εργαζόμενη στο άρθρο καλεί τους γονείς και το λαό της πόλης να παλέψουν ώστε:

· Να δοθεί προσωρινή λύση ώστε ο Βρεφονηπιακός Σταθμός Καλαμάτας να λειτουργήσει την νέα χρονιά κανονικά, μέχρι να γίνουν όλες οι απαραίτητες κτιριακές αναβαθμίσεις.

· Να φτιαχτεί σύγχρονο κτίριο για τον βρεφονηπιακό Σταθμό που να εξασφαλίζει την ασφάλεια παιδιών και εργαζομένων

· Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο προσωπικό με μόνιμες σχέσεις εργασίας, ώστε ο παιδικός να λειτουργεί στο 100% των δυνατοτήτων.

· Καμιά οικογένεια να μην στερηθεί το δικαίωμα σε βρεφικό και παιδικό σταθμό. Η προσχολική αγωγή ΔΕΝ είναι πολυτέλεια.

· Καμία βλαπτική μεταβολή στις εργασιακές σχέσεις και συνθήκες των εργαζομένων στον ΒΝΣ Καλαμάτας.

Ως απάντηση η διοίκηση του ΟΑΕΔ την καλεί σε “απολογία” γιατί υπέπεσε “στο πειθαρχικό παράπτωμα της αναξιοπρεπούς και ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός Υπηρεσίας”.

Αντί η διοίκηση του οργανισμού να ασχοληθεί με την σοβαρά προβλήματα του βρεφονηπιακού σταθμού, ασχολείται με την δίωξη της εργαζόμενης γιατί έκανε το αυτονόητο καθήκον της: να ενημερώσει το λαό της Καλαμάτας για το δικαίωμά τους στην προσχολική αγωγή.

Ο λαός της πόλης, οι γονείς, το οργανωμένο εργατικό κίνημα να απαιτήσουν από την κυβέρνηση:

· Να σταματήσει εδώ και τώρα η δίωξη. Η καταστολή και το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει.

· Να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα της εργαζόμενης”.

ΚΚΕ Μεσσηνίας: “Να παρθεί πίσω η πειθαρχική δίωξη της εργαζόμενης από την διοίκηση του ΟΑΕΔ”
To Top