ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΚΕ Μεσσηνίας: “Εδώ και τώρα λύση για τα επικίνδυνα κτίρια ΟΑΕΔ Ασπροχώματος”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Τ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

“Εδώ και τώρα λύση για τα επικίνδυνα κτίρια του ΔΥΠΑ (πρώην ΟΑΕΔ) Ασπροχώματος Καλαμάτας”

Η απαράδεκτη κατάσταση στα κτίρια της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (πρώην ΟΑΕΔ) στο Ασπρόχωμα είναι εξοργιστική, επικίνδυνη και επιβεβαιώνει ότι τα “Τέμπη” είναι εδώ.

Συγκεκριμένα η κατάσταση του κτιρίου συνολικά, είναι άκρως επικίνδυνη. Τόσο στις υπηρεσίες που εξυπηρετούν καθημερινά όλους τους ανέργους της Καλαμάτας, όσο και στα κτίρια που λειτουργούν οι σχολές μαθητείας ΕΠΑΣ με 100αδες μαθητές. Χαρακτηριστικό είναι ότι καταγγελίες εργαζομένων αναφέρουν πως υπάρχουν ακόμα φθορές από το σεισμό του 1986, ενώ καθημερινά πέφτουν σοφάδες, οι οπλισμοί είναι εκτεθειμένοι και σκουριασμένοι – αλλοιωμένοι. Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, των εκπαιδευτικών και των μαθητών είναι δικαιολογημένες και αναγκαίες.

Η υποβάθμιση των κτιρίων του Ασπροχώματος είναι διαχρονική. Αποτελεί συνειδητή επιλογή όλων των κυβερνήσεων η υποβάθμιση συνολικά του ΟΑΕΔ και των υπηρεσιών του. Έχουν με νόμους μετατρέψει τον Οργανισμό σε έναν dealer κατάρτισης, με προγράμματα εργασίας, βραχύβιας διάρκειας, μακριά από τις ανάγκες των εργαζομένων και την προστασία των ανέργων. Το 2022 με νόμο της κυβέρνησης μετέτρεψαν πλήρως τον ΟΑΕΔ από φορέα προστασίας των ανέργων, που χρηματοδοτείται από το υστέρημα των εργαζόμενων, σε Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης, που θα χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις για την απόκτηση φτηνής εργατικής δύναμης.

Λεφτά για επιδοτούμενους – τζάμπα εργαζόμενους και τα συμφέροντα της εργοδοσίας υπάρχουν. Ενώ για τις υποδομές που αφορούν του εργαζόμενους του ΟΑΕΔ, τους χιλιάδες ανέργους που εξυπηρετούνται, τους χιλιάδες σπουδαστές δεν υπάρχουν. Είναι κόστος η ζωή και η ασφάλεια του λαού!!!

Εδώ και τώρα με ευθύνη του κράτους να δοθεί λύση. Πριν θρηνήσουμε νεκρούς!

· Άμεση μετεγκατάσταση όλων των υπηρεσιών σε ασφαλή κτίρια, μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, που θα διευκολύνουν την απρόσκοπτη λειτουργία των υπηρεσιών και των σχολών.

· Πλήρη και άμεση αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές.

· Σύγχρονο κτίριο για την μαθητεία με όλο τον απαραίτητο εργαστηριακό εξοπλισμό.

 

ΚΚΕ Μεσσηνίας: “Εδώ και τώρα λύση για τα επικίνδυνα κτίρια ΟΑΕΔ Ασπροχώματος”
To Top