ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΚΕ: Κινητοποιήσεις για τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945

Συμβολικές κινητοποιήσεις με καταθέσεις στεφάνων πραγματοποίησε η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ μαζί με το παράρτημα Μεσσηνίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, τιμώντας τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945, μέρα της Μεγάλης Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών στο Β’ Παγκόσμιο πόλεμο.

Στις 12:00 το μεσημέρι αντιπροσωπίες κατέθεσαν στεφάνια σε διάφορα μνημεία – ορόσημα της αντιφασιστικής πάλης στην Καλαμάτα. Συγκεκριμένα:

Ø Στο μνημείο της Εθνικής Αντίστασης πίσω από το παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας, από το Νίκο Κουτουμάνο, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και την Κακαβά Πότα, ταμία του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσσηνίας.

Ø Στο μνημείο των εκτελεσμένων της 1ης Μάη 1944 στη Λαϊκή Αγορά, από το Νίκο Διασάκο, μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και τη Νικολαϊδου Ρόζα γραμματέα του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσσηνίας.

Ø Στο μνημείο των εκτελεσμένων της 8ης Φλεβάρη 1944 στο παλιό στρατόπεδο Καλαμάτας, από την Καροπούλου Χρύσα μέλος της ΤΕ Μεσσηνίας του ΚΚΕ και το Σταυρόπουλο Δημήτρη Πρόεδρο του ΔΣ του Παραρτήματος ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Μεσσηνίας.

Μεταξύ άλλων, ο Νίκος Κουτουμάνος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, δήλωσε:

“Με τις σημερινές συμβολικές μας κινητοποιήσεις τιμάμε την μεγάλη αντιφασιστική νίκη των λαών. Σήμερα ο αγώνας ενάντια στον φασισμό πρέπει να είναι συνεχής. Σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, οι καπιταλιστές αν χρειαστεί θα τον επανεξοπλίσουν. Γι’ αυτό ο αγώνας ενάντια στο φασισμό πρέπει να στρέφεται ενάντια στη μήτρα που τον γεννά: τον καπιταλισμό.

75 χρόνια μετά δεν ξεχνάμε, το φασισμό πάντα θα τον τσακίζει η ταξική πάλη”

ΚΚΕ: Κινητοποιήσεις για τα 75 χρόνια από την 9η Μάη 1945
To Top