ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κίτρινες κηλίδες στις παραλίες Καλαμάτας και Μαντίνειας – Γύρη λέει το Λιμεναρχείο

Το φαινόμενο, δεν θα πρέπει να εμπνέει καμία ανησυχία, λέει το Λιμεναρχείο Καλαμάτας

Ανησύχησαν σήμερα οι λουόμενοι στην παραλία της Καλαμάτας αλλά και της Μαντίνειας, όταν η θάλασσα το μεσημέρι εμφάνισε κίτρινες-μουσταρδί κηλίδες κατά μήκος της παραλίας, και κατά διαστήματα σε μεγάλη έκταση μέσα στη θάλασσα.

Το Λιμεναρχείο Καλαμάτας στο οποίο απευθύνθηκε τo MessiniaLIVE, ήταν ενήμερο για το θέμα. Όπως μας είπαν πρόκειται για γύρη και είναι εποχικό φαινόμενο, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς εμφανίζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ωστόσο φέτος ήταν εντονότερο σε σχέση με άλλες χρονιές. Μάλιστα οι κηλίδες αυτές δεν περιορίζονται μόνο κοντά στην ακτή, αλλά και ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου, όπως οι ψαράδες ενημέρωσαν το Λιμεναρχείο.

Το φαινόμενο δεν πρέπει να εμπνέει καμία ανησυχία, δεν έχει σχέση με την ποιότητα του νερού, ούτε με κάποιο είδος ρύπανσης. Είναι απλώς γύρη δέντρων και φυτών σε συνδυασμό με το θαλάσσιο πλαγκτόν που προκαλεί αυτή την κίτρινη απόχρωση.

Πρόκειται λοιπόν για ένα φυσικό παροδικό φαινόμενο λόγω εποχής και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ρύπανση των νερών, που άλλωστε σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΚ, τα νερά των παραλιών της Καλαμάτας είναι εξαιρετικής ποιότητας.

To Top