ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kινητοποποίηση εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ: Συγκεντρώνουν υπογραφές συμπαράστασης

ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΗΦΘΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Τι αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι

Oι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, βρίσκονται από το πρωί σε κινητοποίηση με αίτημα την μετατροπή των συμβάσεων εργασίας των 26 υπό απόλυση εργαζομένων Συμβασιούχων, σε αορίστου. Οι 26 συμβασιούχοι έχουν προσληφθεί μέσω ΑΣΕΠ, και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται με επαναλλαμβανόμενες παρατάσεις 3,5 χρόνια.
Η κινητοποίηση γίνεται με την συμπαράσταση του ταξικού Σωματείου.

ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ-ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ-ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Οι εργαζόμενοι από το πρωί έχουν στήσει τραπεζάκι, έξω από τα γραφεία, ενημερώνουν τους Δημότες και συγκεντρώνουν υπογραφές συμπαράστασης. Η ανταπόκριση από τους πολίτες είναι μεγάλη. Τις υπογραφές από συνδικάτα Σωματεία αλλά και από απλούς Δημότες, θα κατατεθούν το μεσημέρι στις 2 στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου με πορεία οι εργαζόμενοι με το Σωματείο τους θα είναι εκεί, γιά να απαιτήσουν λήψη απόφασης.

“Η κατάσταση στην Δημοτική επιχείρηση εάν απολυθούν οι εργαζόμενοι θα είναι εκρηκτική”, επισημαίνουν μεταξύ άλλων οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΚ.

“56 Μόνιμοι υπάλληλοι, 7 επιδοτούμενοι από τον ΟΑΕΔ ηλικίας 55-67 ετών (με διετή σύμβαση πού λήγει τον Νοέμβριο του 2019) , 2 ΑΜΕΑ και 3 από την κοινωφελή εργασία, θα αναγκαστούν να καλύψουν υπηρεσίες Διοίκησης, καταμέτρησης και έκδοσης λογαριασμών, λογιστικής παρακολούθησης, μελέτες και επίβλεψης έργων, βλάβες και συνδέσεις ύδρευσης-αποχέτευσης, λειτουργίας και συντήρησης του Βιολογικού Καθαρισμού και συντήρηση και λειτουργία των 76 αντλιοστασίων Ύδρευσης και Αποχέτευσης”, καταλήγει η ανακοίνωσή τους.

Kινητοποποίηση εργαζομένων της ΔΕΥΑΚ: Συγκεντρώνουν υπογραφές συμπαράστασης
To Top