ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – Επιχείρηση «αποσύνδεση» από το ΠΑΣΟΚ

‘Έντεχνη «αποσύνδεση» του Κινήματος Αλλαγής από το ΠΑΣΟΚ επιχείρησε, κατά την ομιλία της, στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του νέου φορέα, η Φώφη Γεννηματά.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, αφού αρχικά υποστήριξε πως « το ΠΑΣΟΚ είναι βασικός πυλώνας και επιταχυντής της προσπάθειάς μας», στη συνέχεια έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι «η ανασυγκρότηση του ευρύτερου προοδευτικού χώρου δεν μπορεί να γίνει με την λογική του ΠΑΣΟΚ plus» και να στείλει το μήνυμα της προς διάφορες κατευθύνσεις τονίζοντας, μεταξύ άλλων: «Όσοι αγνοούν ή κάνουν πως αγνοούν αυτά τα δυο βασικά πολιτικά ζητήματα, δεν βοηθούν την προσπάθειά μας, ρίχνουν νερό στον μύλο του μίζερου και τοξικού διπολισμού των ΣΥΡΙΖΑ και Νέας Δημοκρατίας».

Ο Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, μιλάει στη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Αθήνα, Κυριακή 15 Απριλίου 2018. Η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής συνεδρίασε σε κεντρικό ξενοδοχείο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Παντελής Σαΐτας

Πολύ πιο ξεκάθαρος εμφανίστηκε, κατά την παρθενική του ομιλία, ο νέος Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο οποίος αν και προέρχεται από την φοιτητική παράταξη του ΠΑ.ΣΟ.Κ., έσπευσε να δώσει το στίγμα της… αποκοπής από τον ομφάλιο λώρο με το παρελθόν με εμφατικό τρόπο: «Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορική πορεία τόσο του ΠΑΣΟΚ, όσο και των υπόλοιπων κομμάτων που απαρτίζουν σήμερα το Κίνημα Αλλαγής. Τιμάμε τους αγώνες, τις μάχες και τις νίκες που έχουν πετύχει για την ελληνική κοινωνία. Όμως δεν μένουμε εκεί, δεν φοβόμαστε να κοιτάξουμε το αύριο. Το Κίνημα Αλλαγής είναι ένας νέος πολιτικός φορέας και έτσι ακριβώς θα λειτουργήσει».
«Το Κίνημα Αλλαγής δεν είναι απλώς ένας οργανωτικός φορέας που δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε τις Κοινοβουλευτικές μας Ομάδες. Δεν δημιουργήθηκε για να αθροίσουμε οργανωτικές δομές ή εκλογικά ποσοστά» ανέφερε στην παρέμβασή του ο κ. Χριστοδουλάκης.
«Είναι ένας νέος πολιτικός φορέας που στόχο έχει να μπορέσει να εκφράσει και πάλι τον προοδευτικό δημοκρατικό χώρο, τη διαχρονική κοινωνική βάση της δημοκρατικής παράταξης» σημείωσε.

Ο νεοεκλεγείς γραμματέας πρόσθεσε ότι ο στόχος θα πρέπει να είναι να πρωταγωνιστήσει το Κίνημα Αλλαγής και αυτή τη μάχη θα πρέπει να δοθεί έξω στην κοινωνία κι ο μόνος τρόπος είναι η ενότητα.

«Είναι απόλυτα κατανοητές και σεβαστές οι πιθανές διαφορετικές ιδεολογικές μας αφετηρίες, όμως αυτό είναι και το βασικό μας όπλο. Πώς μέσα από το διάλογο, μέσα από τη σύνθεση διαφορετικών απόψεων, θα εκφραστεί ενιαία, ο ευρύς κοινωνικός χώρος της Κεντροαριστεράς, του μεταρρυθμιστικού Κέντρου, της Σοσιαλδημοκρατίας, της Ανανεωτικής Αριστεράς, της Πολιτικής Οικολογίας. Πώς θα μιλήσουμε με πρόσημο προοδευτικό, δημοκρατικό, ευρωπαϊκό, αλλά και βαθιά κοινωνικό», τόνισε ο κ. Χριστοδουλάκης.

«Το νέο που όλοι επιζητούμε δεν είναι τελικά θέμα ηλικιακό, είναι θέμα νοοτροπίας, μιας νοοτροπίας που αποστρέφεται το λαϊκισμό και τη δημαγωγία, αλλά βασίζεται στην παραγωγή πολιτικής», συμπλήρωσε ο γραμματέας της ΚΠΕ του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με την ανακοίνωση της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής του φορέα και η οποία και θα αριθμεί συνολικά 57 μέλη, που είναι τα ακόλουθα:

Πρόεδρος – Γεννηματά Φώφη
Γραμματέας – Χριστοδουλάκης Μανώλης
Ανδρουλάκης Νίκος – Πολιτικό Συμβούλιο
Θεοχαρόπουλος Θανάσης – Πολιτικό Συμβούλιο
Θεοδωράκης Σταύρος – Πολιτικό Συμβούλιο
Καμίνης Γιώργος – Πολιτικό Συμβούλιο
Παπανδρέου Γιώργος – Πολιτικό Συμβούλιο

Αναστασοπούλου Ολυμπία
Αντωνίου Τόνια
Βαρδακαστάνης Γιάννης
Βλάχος Παναγιώτης
Γκαρής Γιώργος
Γραμματικάκης Γιώργος
Ελενόπουλος Γιώργος
Ζαρμπαλάς Σωτήρης
Καββαθάς Γιώργος
Καιλή Εύα
Καζά Γωγώ
Καρχιμάκης Μιχάλης
Κατσικαρέλης Λευτέρης
Κεγκέρογλου Βασιλης
Κίτσιος Βασίλης
Κορακίδης Οδυσσέας
Κουκουλόπουλος Πάρις
Κουντούρη Χριστίνα
Καπετανγιάννης Βασίλης
Κωνσταντινόπουλος Οδυσσέας
Λάμψα Πωλίνα
Λοβέρδος Ανδρέας
Μαργαρίτης Θόδωρος
Μαυρωτάς Γιώργος
Μειμάρογλου Γιάννης
Μενδώνη Λίνα
Μπατζελή Κατερίνα
Μπίστης Νίκος
Μπιτζάνης Κώστας
Μπουλμπασάκος Γιώργος
Όθωνας Μανώλης
Παγκάλου Έφη
Πανταζής Κώστας
Παπαδάκη Λίνα
Παπαθανάση Αφροδίτη
Παραστατίδης Στέφανος
Πολυζωγόπουλος Χρήστος
Πρωτόπαπας Χρήστος
Ράπτη Συλβάνα
Ρέππας Δημήτρης
Σαχινίδης Φίλιππος
Σκανδαλίδης Κώστας
Σπυρόπουλος Ανδρέας
Σπυροπούλου Ντίνα
Στοιμενίδης Ανδρέας
Τούντας Γιάννης
Τσιόδρας Δημήτρης
Χατζησωκράτης Δημήτρης
Χρηστίδης Παυλος
Χρυσοχοίδης Μιχάλης

ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – Επιχείρηση «αποσύνδεση» από το ΠΑΣΟΚ
To Top