ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κινδυνεύουν σπίτια από τις καθιζήσεις εδάφους στην περιοχή της Αλαγονίας

MΠΑΚΑΣ: “Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΛΑΓΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΑΓΙΚΗ-ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ 13 ΣΗΜΕΙΑ”

 

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας και συζητήθηκε προ ημερησίας διάταξης,με το χαρακτηρισμό του κατεπείγοντος, το θέμα της άμεσης αποκατάστασης της βατότητας των δρόμων σε Αλαγονία και Άρι, που προκλήθηκαν από τις κατολισθήσεις και τις καθιζήσεις εδάφους, μετά από τις συνεχιζόμενες έντονες βροχοπτώσεις.

Όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, κάτω από σπίτια έχουν ενεργοποιηθεί οι πηγές, που ήταν ανενεργές για πάνω από 40 χρόνια! “Είναι επικίνδυνα τα πράγματα, γι’αυτό τον λόγο απευθυνθήκαμε στο ΙΓΜΕ”, είπε χαρακτηριστικά.

ΜΠΑΚΑΣ: “ΚΑΝΩ ΤΟ ΣΤΑΥΡΟ ΜΟΥ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΔΕΙΝΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ”

Η Επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία – συμφώνησε και η δημοτική ομάδα των κ.Μπεχράκη και Φαββατά – στην εκταμίευση ποσού 60.000 € + Φ.Π.Α. για την άμεση αποκατάσταση των προβλημάτων, με τον Μιχάλη Αντωνόπουλο να ψηφίζει λευκό, λόγω της βεβιασμένης και μη επιστημονικά τεκμηριωμένης παρέμβασης, όπως υποστήριξε, η οποία θα γίνει εκ μέρους της τεχνικής υπηρεσίας του Δήμου, θεωρώντας ότι πρέπει να μελετηθεί το φαινόμενο από ειδικούς γεωλόγους.

Το πρόβλημα, όπως το εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Μπάκας, ο όποιος πήγε στο σημείο και έδειξε στην Επιτροπή χαρακτηριστικές φωτογραφίες από την περιοχή, είναι πολύ σοβαρό αφού κινδυνεύουν ακόμα και σπίτια από τις καθιζήσεις εδάφους, εάν συνεχιστούν τα καιρικά φαινόμενα κι αν δε ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.
Όπως επισημάνθηκε, τον Φεβρουάριο θα ξεκινήσει η εργολαβία των 3 εκατ. ευρώ που έχει εγκρθεί για τη γενικότερη παρέμβαση.

To Top