ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Η επέλαση των 40άρηδων

Τα πρόσωπα που επέλεξε ο Ανδρουλάκης για τις θέσεις-κλειδιά στον κομματικό μηχανισμό

Με τη δική του γενιά, των σαραντάρηδων, θα δώσει τη μάχη στο πολιτικό μετερίζι της χώρας ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως δείχνουν οι επιλογές του στις θέσεις-κλειδιά του κόμματος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ άνοιξε χθες τα χαρτιά του ανακοινώνοντας τα πρόσωπα που θα αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της πολιτικής του.
Ειδικότερα:
• Εκπρόσωπος Τύπου, ο δικηγόρος και μέχρι πρώην διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Δημήτρης Μάντζος.

• Αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου, η δικηγόρος και δημοτική σύμβουλος Αλίμου Αναστασία Σιμητροπούλου.
• Επικεφαλής της Επιτροπής για την Αυτοοργάνωση του Κινήματος αναλαμβάνει ο βουλευτής Χαλκιδικής και πληροφορικάριος Απόστολος Πάνας.
• Διευθύντρια του γραφείου του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής, η δικηγόρος Έλενα Αναστασίου.
• Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Θεσσαλονικιός δικηγόρος Θανάσης Γλαβίνας.
• Υπεύθυνη Ανθρώπινου Δυναμικού για το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής, η Μάρα Κουκουδάκη με σπουδές στις Πολιτικές Επιστήμες.
• Επικεφαλής της Επιτροπής Ψηφοδελτίων, ο μηχανολόγος και πρώην βουλευτής Ιωαννίνων Ευάγγελος Αργύρης.

Είναι σαφές ότι με τις επιλογές αυτές η νέα ηγεσία επιθυμεί να δώσει το στίγμα της ανανέωσης και ταυτόχρονα να αλλάξει την εικόνα του κόμματος με πρόσωπα άφθαρτα αλλά με ρίζες στο κομματικό περιβάλλον. Ωστόσο στο ευαίσθητο κομμάτι της στελέχωσης των ψηφοδελτίων προτιμήθηκε ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Βαγγέλης Αργύρης, ένα στέλεχος που πέρα από την πολιτική του εμπειρία γνωρίζει πολύ καλά την ανθρωπογεωγραφία του κόμματος και όπως έχει αποδειχτεί, μπορεί να φέρνει σε πέρας «δύσκολες αποστολές».
Σε μια πρώτη ανάγνωση, το μεγάλο στοίχημα είναι η επιλογή του νεαρού βουλευτή Χαλκιδικής Απόστολου Πάνα που επιφορτίστηκε με την ευθύνη της αυτοοργάνωσης του Κινήματος, που αποτελεί κομβικό σημείο στη στρατηγική για την ανάκαμψη του κόμματος.
Την ίδια στιγμή στη Χαριλάου Τρικούπη δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους τόσο για την σαρωτική εκλογή της Εύας Καϊλή στη θέση της αντιπροέδρου στο Ευρωκοινοβούλιο όσο και για τη θετική έκβαση που είχε η παρουσία του Νίκου Ανδρουλάκη στο Στρασβούργο. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ άδραξε την ευκαιρία να πραγματοποιήσει σημαντικές επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους, ενώ είχε και ένα σύντομο τετ α τετ με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.
Με την επιστροφή του στην Αθήνα ο Νίκος Ανδρουλάκης αναλαμβάνει σειρά πρωτοβουλιών ενόψει και της επίκαιρης επερώτησης που κατέθεσε το κόμμα του με αντικείμενο την ακρίβεια και τις προτάσεις του Κινήματος για τη στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων.
Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις και τηλεδιασκέψεις με ενώσεις και αρμόδιους φορείς όπως ΣΕΒ, ΣΒΕ, Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδας, ΓΣΕΒΕΕ, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών, Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, φορείς λιανεμπορίου, ΓΣΕΕ, Ενώσεις Καταναλωτών κ.ά.

του Αντώνη Αντωνόπουλου
www.political.gr

ΚΙΝΑΛ: Η επέλαση των 40άρηδων
To Top