Τροφή για σκέψη

Κέρκυρα: Το πρώτο νησί που δίνει σε όλους πρόσβαση στις παραλίες της

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΡΑΜΠΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΛΩΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ!

Μπορεί ο Δήμος Καλαμάτας να επιτρέπει την πρόσβαση των ατόμων με ειδικές ανάγκες στη θάλασσα για μπάνιο με τις 2 ράμπες SEATRAC που έχουν τοποθετηθεί στην παραλία της Καλαμάτας (στην Ανάσταση και στο Filoxenia) και πράγματι να είναι μια σημαντική διευκόλυνση και παροχή σε όσους έχουν κινητικά προβλήματα, αλλά η Κέρκυρα κερδίζει τα σκήπτρα στο κομμάτι προσβασιμότητας στη θάλασσα, καθώς έχει εγκαταστήσει Ράμπες άμεσης πρόσβασης αλλά και πλωτά(!) αναπηρικά αμαξίδια σε όλες τις παραλίες της.

Μάλιστα ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας, Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Εθελοντισμού στον δήμο Κέρκυρας, Ανδρέας Σκούμπουρας, εξηγεί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πώς κατάφερε σήμερα η Κέρκυρα να είναι το πρώτο νησί στην Ελλάδα που έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες να φτάσουν στη θάλασσα και να τη νιώσουν, χρησιμοποιώντας τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια και τις ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό που έχουν τοποθετηθεί σε πολλές παραλίες του νησιού.

Έχοντας και ο ίδιος κινητικά προβλήματα, θυμάται πως όταν ήταν μικρός, ήταν αδύνατο να διανοηθεί πως θα έφτανε πολύ εύκολα στη θάλλασα, χωρίς τη βοήθεια των δικών του ανθρώπων.

9 ΠΛΩΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΑΜΑΞΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ

Σήμερα η Κέρκυρα, ύστερα από τρία χρόνια προσπαθειών και πρωτοβουλιών, κατάφερε να έχει σε γνωστές πολυσύχναστες παραλίες, εννέα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια που δίνουν τη χαρά και την ικανοποίηση σε όλους να έχουν εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα.

Οι παραλίες που φιλοξενούν τα πλωτά αμαξίδια και έχουν κερδίσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, καθώς δίνουν την ευκαιρία σε τουρίστες με κινητικά προβλήματα από όλο τον κόσμο να έρχονται και να χαίρονται τις διακοπές τους, βρίσκονται στη Μέση Κέρκυρα, στη Δασιά, τα Γουβιά, τις Αλυκές Ποταμού, τη Νότια Κέρκυρα, τη Μπούκα Λευκίμμης, τον Άγιο Γεώργιο Αργυράδων και τα Μωραΐτικα, στη Βόρεια Κέρκυρα στο Σιδάρι, τον Αγ. Γεώργιο Πάγων και την Αρίλλα, ενώ στην προσπάθεια διευκόλυνσης των ΑΜΕΑ, έχουν τοποθετηθεί αντίστοιχα ράμπες άμεσης πρόσβασης στο νερό, στις εγκαταστάσεις Ν.Α.Ο.Κ., στη Δασιά, στα Γουβιά, στον Ύψο, στον Αγ. Ιωάννη Περιστερών, στην Παλαιοκαστρίτσα, και το seatrack στις Μπενίτσες.

“ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΚΕΡΚΥΡΑ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΕΣ ΣΕ ΑμεΑ”

Στα άμεσα σχέδια του δήμου είναι να γίνει η Κέρκυρα, ο πρώτος προορισμός στη Μεσόγειο σε ό,τι αφορά σε παραλίες προσβάσιμες σε ΑΜΕΑ. «Τα πλωτά αναπηρικά αμαξίδια παρέχουν ευκολία πρόσβασης στην παραλία, μετακίνηση στην άμμο, αλλά και δυνατότητα κίνησης μέσα στο νερό. Επιπλέουν κινούνται στην επιφάνεια του νερού με μεγάλη σταθερότητα.

ΚΕΡΚΥΡΑ: ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΓΙΑ ΠΛΕΟΝ ΦΙΛΙΚΗ ΣΤΑ ΑμεΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

Στόχος μας είναι να φτάσουμε τα 25 αναπηρικά αμαξίδια έτσι ώστε να καλύψουμε τις περισσότερες γνωστές παραλίες της Κέρκυρας» δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Σκούμπουρας επισημαίνοντας ότι έως το 2019 η Κέρκυρα θα διεκδικήσει το έπαθλο της πλέον φιλικής προς τα ΑΜΕΑ περιοχής της Ευρώπης, συμμετέχοντας στον διεθνή ετήσιο διαγωνισμό ΕΝΑΤ (European Network for Accessible Tourism), έπαθλο που, ως φαίνεται, έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες να το κερδίσει.

Κέρκυρα: Το πρώτο νησί που δίνει σε όλους πρόσβαση στις παραλίες της
To Top