Το δικό μου Σχολείο

Κέρδισε τις εντυπώσεις η παράσταση του Ομίλου Θεατρικής Αγωγής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά

Κέρδισε τις εντυπώσεις “Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία” το έργο του Ρόμπερτ Φίσερ που παρουσίασε ο Όμιλος Θεατρικής Αγωγής των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Η παράσταση δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας από τα παιδιά Γυμνασίου-Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων με κοινό μαθητικό, σχολεία από την Καλαμάτα.

DSC-2344

DSC-2345

DSC-2346

DSC-2347

DSC-2348

DSC-2349

DSC-2350

DSC-2351

DSC-2352

DSC-2353

DSC-2354

Η παράσταση σε σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της εκπαιδευτικού του σχολείου και Σοπράνο Κωνσταντίνας Κορμά, σε συνεργασία και με άλλους εκπαιδευτικούς του σχολείου, άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις στους μαθητές και τις μαθήτριες που την παρακολούθησαν, περνώντας μέσα από το χιούμορ μηνύματα ζωής στα νέα παιδιά. Για την θεατρική παράσταση και τον Όμιλο Θεατρικής Αγωγής που λειτουργεί στα Εκπαιδευτήρια Μπουγά μίλησε στο MessiniaLive ο Διευθυντής Γυμνασίου, Μιχάλης Κουσουλάκος. Όπως επισήμανε, ο Όμιλος βοηθάει στην κοινωνικοποίηση των παιδιών, στην ομαδικότητα και τη συνεργασία, στην αλληλεπίδραση και την εκφραστικότητα.

Οι Όμιλοι Γυμνασίου -Λυκείου

Εκτός από τον Όμιλο Θεατρικής Αγωγής-Χορωδία, λειτουργούν στα Εκπαιδευτήρια ο Όμιλος Φυσικών Επιστημών και ο Όμιλος Ελεύθερης Έκφρασης, Επιχειρηματολογίας και Δημιουργικής Γραφής.

Ενώ στην πρωινή ζώνη λειτουργούν εκπαιδευτικοί όμιλοι με θέματα: Συμπερίληψη-Ισοτιμία-Εθελοντισμός, Εφημερίδα-Site,Υγεία, Περιβάλλον και Πολιτιστική Κληρονομιά, δίνοντας έτσι στους μαθητές του Σχολείου τη δυνατότητα πέρα από τα μαθήματα να ασχοληθούν με δραστηριότητες που αγγίζουν την κοινωνική ζωή, να προβληματιστούν, να αποκτήσουν κριτική σκέψη, να επιδιώξουν λύσεις μέσα από διάλογο και σεβασμό του συνομιλητή. Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στη φιλοσοφία των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά για την προσωπική εξέλιξη, την ανάδειξη των ταλέντων, την ενθάρρυνση των μαθητών και μαθητριών, να ακολουθούν τα όνειρά τους, να λειτουργούν με ενσυναίσθηση και σεβασμό .

Περισσότερες πληροφορίες για το Γυμνάσιο Μπουγά και το πρόγραμμα για το σχολικό έτος 2024-2025 μπορούν να έχουν όσοι βρεθούν την Τετάρτη 29 Μαΐου στις 8 το απόγευμα στην παρουσίαση του Γυμνασίου, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά.

Δείτε και αυτό:

Εκπαιδευτήρια Μπουγά: Παρουσιάζει την Τετάρτη το Γυμνάσιο για το σχολικό έτος 2024-2025

 

To Top