ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Εκλογές και με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 5 & 12 Νοεμβρίου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΚΟΣΤΟΥΣ 450.000 ΕΥΡΩ

“Άσπρος” καπνός φαίνεται ότι βγήκε από την σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής Αλιβιζάτου.
Όπως αποφασίστηκε θα υπάρξει ηλεκτρονική ψηφοφορία, ενώ κατέληξε και στην εταιρεία που θα αναλάβει το έργο.
Την ηλεκτρονική ψηφοφορία θα αναλάβει η εταιρεία Wind σε συνεργασία με την εταιρεία λογισμικού Otc με συνολικό κόστος περίπου 450.000 ευρώ.

Οι 6 από τους 10 υποψηφίους

Απορρίφθηκε πρόταση της εταιρείας Singular Logic ύψους 800.000 και της Smart ύψους 500.000 ευρώ.

Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι οι εκλογές θα γίνουν όπως έχει ανακοινωθεί, στις 5 και 12 Νοεμβρίου, με πιθανή μετάθεση μιας εβδομάδας για τεχνικούς λόγους.

Για το θέμα της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας παραμένουν οι διαφωνίες και το Ποτάμι δήλωσε ότι από την Δευτέρα θα καταθέσει νέα πρόταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Κατά την σημερινή συνεδρίασή της, η Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών & Δεοντολογίας διαπίστωσε ότι και οι 10 υποψήφιοι για εκλογή ως επικεφαλής του νέου πολιτικού κόμματος υπέβαλαν τον ελάχιστο προβλεπόμενο αριθμό υπογραφών υποστήριξης και επικύρωσε τις υποψηφιότητές τους.

Έτσι, υποψήφιοι κατά την προσεχή εκλογή θα είναι (κατ’ αλφαβητική σειρά) οι κκ. Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης και Δημήτρης Τζιώτης.

Κατά τα λοιπά, η Επιτροπή αποφάσισε την ανάθεση του έργου της διοργάνωσης της on line ψηφοφορίας σε κοινοπρακτικό σχήμα από εταιρίες που είχαν υποβάλει σχετική προσφορά και εξουσιοδότησε τριμελή επιτροπή υπό τον πρόεδρό της να διαπραγματευθεί τους ειδικότερους όρους της σύμβασης που θα υπογραφεί.

Κεντροαριστερά: Εκλογές και με ηλεκτρονική ψηφοφορία στις 5 & 12 Νοεμβρίου
To Top