Αθλητισμός

Κέντρο υψηλού αθλητισμού και πάλι η Καλαμάτα- Στα σκαριά μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ

Mνημόνιο συνεργασίας του Δήμου Καλαμάτας με τον ΣΕΓΑΣ για να γίνει και πάλι η μεσσηνιακή πρωτεύουσα κέντρο προετοιμασίας υψηλού αθλητισμού βρίσκεται στα σκαριά σύμφωνα με πληροφορίες του Messinialive.

Η αποκατάσταση του ταρτάν στο Δημοτικό στάδιο Καλαμάτας δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε η πόλη να είναι σε θέση να φιλοξενήσει αθλητές υψηλού επιπέδου για προετοιμασία όπως γινόταν με επιτυχία την δεκαετία του ’90, μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, με Ολυμπιονίκες και Παγκόσμιους πρωταθλητές να κάνουν βάση τους την μεσσηνιακή πρωτεύουσα προετοιμαζόμενοι για τα μεγάλα αθλητικά ραντεβού του στίβου.

Καλαμάτα αντί Αττάλεια

Ο πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος έχει εκφράσει προσωπικό ενδιαφέρον για τη δημιουργία ενός τέτοιου προπονητικού κέντρου στην Καλαμάτα, το οποίο θα δώσει τη δυνατότητα στους Έλληνες πρωταθλητές να προετοιμάζονται… εντός έδρας και να μην ξενιτεύονται (Αττάλεια και αλλού), με ότι αυτό συνεπάγεται για τα οικονομικά δεδομένα της ομοσπονδίας αλλά και τα οφέλη που θα αποκομίσει η πόλη.

Τις επαφές του ΣΕΓΑΣ με τον Δήμο Καλαμάτας έχει αναλάβει το μέλος του ΔΣ της αρχαιότερης ομοσπονδίας Δημήτρης Πουλόπουλος, ο οποίος  συζήτησε το θέμα με τον δήμαρχο Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλο στη συνάντηση που είχαν στο ιστορικό δημαρχείο της πόλης.

Αναβάθμιση Παπαφλεσσείων

Η αναβάθμιση της Καλαμάτας ως προπονητικού κέντρου βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με την αναβάθμιση των “Παπαφλεσσείων” καθώς η διοργάνωση μπορεί να λειτουργήσει επικουρικά στην προσέλκυση μεγάλων αθλητών. Την αναβάθμιση του ιστορικού meeting  συζήτησαν με τον Θανάση Βασιλόπουλο ο πρόεδρος του ΜΓΣ Παναγιώτης Στασινόπουλος και ο ταμίας Χρήστος Ζερίτης, οι οποίοι παραβρέθηκαν επίσης στη συνάντηση που έγινε την Τρίτη στο Δημαρχείο..

Οι βασικοί άξονες του μνημονίου θα συζητηθούν κατά την επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΓΑΣ όπου αναμένεται να καθοριστεί και το πλαίσιο της συνεργασίας.

Στις 29 Ιουλίου

Σε ότι έχει να κάνει με τα Παπαφλέσσεια, η ημερομηνία διεξαγωγής τους σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ομοσπονδίας παραμένει αυτή που έχουμε αρχικά αναφέρει, δηλαδή η 29η Ιουλίου.

Λόγω των έκτακτων συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί λόγω του κορονοϊού η διοργάνωση φέτος δεν είναι δυνατόν να είναι έτσι όπως την θέλουν οι άνθρωποι του Μεσσηνιακού αλλά το σημαντικό είναι το μίτινγκ θα γίνουν και οι αγώνες θα έχουν μία συνέχεια και μάλιστα θα είναι απο τους ελάχιστους που θα διεξαχθούν στην μετά καραντίνα εποχή.

Διαβάστε και αυτό:

Μεσσηνιακός: Κατέθεσαν στο Δήμαρχο Καλαμάτας προτάσεις αναβάθμισης των Παπαφλεσσείων

 

 

Κέντρο υψηλού αθλητισμού και πάλι η Καλαμάτα- Στα σκαριά μνημόνιο συνεργασίας του Δήμου με τον ΣΕΓΑΣ
To Top