Υγεία

Κέντρο Υγείας Μελιγαλά: Τοποθετήθηκε isobox αλλά λείπουν γιατροί και μάσκες!

Δραματική έκκληση από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ιατρών Κέντρων Υγείας Μεσσηνίας, Ηλία Μανδηλάρη που ζητά άμεσα μέτρα προστασίας των γιατρών. “Δεν έχουμε τίποτα, ούτε γάντια, ούτε μάσκες, ούτε στολές για τον κορονοϊό”, δηλώνει ο γιατρός Ηλίας Μανδηλάρης,  μιλώντας στο MessiniaLive. “Είμαστε εκτεθειμένοι στον ιό και εμείς και οι οικογένειές  μας και οι ασθενείς  μας”. Από τις 15 θέσεις γιατρών που  έχει το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά, οι 8 μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και αυτή τη στιγμή υπηρετούν στο Κέντρο Υγείας μόλις 7.

Ταυτόχρονα ζητά να επανατοποθετηθούν στις θέσεις τους οι γιατροί που μεταφέρθηκαν από τα Κέντρα Υγείας προς ενίσχυση των Νοσοκομείων, απογυμνώνοντας έτσι από ιατρικό προσωπικό τα Κέντρα Υγείας, που πρέπει να τεθούν και αυτά στην πρώτη γραμμή της μάχης με τον κορονοϊό, λειτουργώντας ως πρώτος σταθμός στην ανίχνευση κρουσμάτων. Να γίνουν ένα “φίλτρο” περιστατικών, ώστε να μην φτάνουν όλοι οι ασθενείς στα Νοσοκομεία, δηλώνει χαρακτηριστικά.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΙΑΤΡΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΗΛΙΑΣ ΜΑΝΔΗΛΑΡΗΣ

Κατόπιν αιτήματος στην περιφέρεια Πελοποννήσου του Διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά κ. Αργυρόπουλου Γεώργιου , παρελήφθη στις 3/4/2020 στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά λυόμενο οίκημα για την εξέταση πιθανών κρουσμάτων COVID-19 με σκοπό την μείωση της πιθανότητας διασποράς της νόσου.

Να θυμίσουμε πως το Κέντρο Υγείας Μελιγαλά είναι το πιο αποδυναμωμένο Κέντρο Υγείας του νομού μας, λόγω μετακίνησης  οκτώ ιατρών  προς το Νοσοκομείο Καλαμάτας, κάνοντας εκεί αλλότρια καθήκοντα .

Απαιτούμε την άμεση επαναφορά των Ιατρών του Κ.Υ. Μελιγαλά καθώς και του  Κ.Υ. Μεσσήνης στις θέσεις τους για την εύρυθμη λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που έχει ως αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου Καλαμάτας μέσω του “φιλτραρίσματος” των περιστατικών στα κέντρα υγείας και ΤΟΜΥ .

Απαιτούμε άμεσα Υγειονομικό Υλικό (μάσκες, πλαστικά γυαλιά χειρουργείου μιας χρήσης, αδιάβροχες φόρμες μιας χρήσης, απολυμαντικά, αντισηπτικά κλπ.)

Χωρίς αυτά είμαστε εκτιθέμενοι στη νόσο, εμείς, οι ασθενείς μας καθώς και οι οικογένειες μας” .

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ένας οικίσκος τύπου isobox παραδόθηκε την Παρασκευή 3 Απριλίου, από τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Στάθη Αναστασόπουλο στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Μελιγαλά Γιώργο Αργυρόπουλο.

Ο εν λόγω οικίσκος διατέθηκε από την Περιφέρεια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του συγκεκριμένου Κέντρου Υγείας, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των συνεπειών του κορονοϊού COVID-19.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν γαλβανισμένο χαλύβδινο οικίσκο (isobox) εμβαδού 15,86 τ.μ. με τουαλέτα, ο οποίος παραδόθηκε με πλήρη ηλεκτρολογική εγκατάσταση, θερμομόνωση οροφής και προεγκατάσταση κλιματιστικής μονάδας, ενώ έχει πιστοποίηση βάσει ευρωπαϊκών προδιαγραφών.

Κέντρο Υγείας Μελιγαλά: Τοποθετήθηκε isobox αλλά λείπουν γιατροί και μάσκες!
To Top