Υγεία

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Μετά από 20 χρόνια αποκτά νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό

“Για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια γίνεται μια ουσιαστική παρέμβαση αναβάθμισης στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας” δήλωσε σήμερα ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Γιώργος Μπέζος, αναφέρόμενος στον νέο υπερσύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, προϋπολογισμού 370.000 ευρώ, μέσω επιχορήγησης από το Υπουργείο Υγείας, που από την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να εγκατασταθεί στο Κέντρο Υγείας Καλαμάτας.

“Το Κέντρο Υγείας έχει μπει τα τελευταία χρόνια σε τροχιά αναβάθμισης, μετά από μια φάση ερημοποίησης που πέρασε τα μνημονιακά χρόνια, με τον κόσμο να επιστρέφει σε αυτή τη δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας”, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως επεσήμανε ο Γιώργος Μπέζος, με ένα ισχυρό και καλά οργανωμένο Κέντρο Υγείας αποφορτίζεται και ο χώρος των Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου Καλαμάτας. Όπως διευκρίνισε, τα Κέντρα Υγείας του νομού υπάγονται πλέον διοικητικά στην 6 ΥΠΕ, ωστόσο το Νοσοκομείο Καλαμάτας είχε εξουσιοδοτηθεί να προχωρήσει σε διαγωνισμό για την προμήθεια ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Οι συμβάσεις προμήθειας υπογράφηκαν σήμερα και αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να εγκατασταθεί ο εξοπλισμός. Ο συγκεκριμένος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός περιλαμβάνει:

1 Ψηφιακό ακτινολογικό
1 Καρδιολογικός υπέρηχος
1 Υπέρηχος γενικής χρήσης
3 Οδοντιατρικές έδρες-
1 Ψηφιοποιητής

Τέλος, αναφέρθηκε και στο Κέντρο Υγείας Μελιγαλά όπου την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι εργασίες αναβάθμισης-προϋπολογισμού 40.000€-  [ηλεκτρομηχανολογικές και κτιριακές],  καθώς έγινε ήδη ανάθεση σε ανάδοχο.

To Top