Υγεία

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Από τις επόμενες μέρες θα γίνονται μοριακά τέστ για κορονοϊό

 ΗΔΗ ΠΑΡΕΛΗΦΘΗΣΑΝ 200 ΤΕΣΤ

ΣΤΟΧΟΣ Η ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 

Στον εξωτερικό οικίσκο isobox που βρίσκεται στην είσοδο του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας στην οδό Πλάτωνος, θα μπορούν να διενεργούνται από τις επόμενες ημέρες μοριακοί έλεγχοι (PCR) για τον νέο κορωνοϊό SARS-COV-2.

Αυτό προβλέπει έγγραφο που απέστειλε την Τετάρτη η 6η ΥΠΕ σε όλες τις δημόσιες δομές υγείας, πρώην ΠΕΔΥ.

Μιλήσαμε με τον επιστημονικά υπεύθυνο του ΚΥ Καλαμάτας, ιατρό Παναγιώτη Κατσαφάδο ο οποίος είπε στο Messinialive: “Πράγματι λάβαμε αυτό το έγγραφο που μας καθιστά άμεσα, τις επόμενες ημέρες, κέντρο ελέγχου για τον κορονοϊό. Απομένουν κάποιες τεχνικές λεπτομέρειες εκπαίδευσης  και προετοιμασίας του προσωπικού, ενώ ήδη έχουμε προμηθευτεί 200 ειδικά τεστ.

Ο ιατρός Παναγιώτης Κατσαφάδος 

“Πριν φτάσουμε ως εδώ, συμμετείχαμε σε ένα συγκεκριμένο, εξειδικευμένο ερωτηματολόγιο από την Υ.Π.Ε. κι εδώ θέλω να αναφέρω πως δεν μπορεί να έρχεται ο οποιοσδήποτε για να κάνει το τεστ. Υπάρχουν επιστημονικά μέσα για να δούμε αν  θα κριθεί απαραίτητο να υποβληθούν σε έλεγχο όσοι θα προσέρχονται και θα γίνεται μια εκτίμηση της αναγκαιότητας διενέργειας μοριακού ελέγχου.

Θα επισημάνω πως  η Δημόσια Υγεία, απειλείται και πάλι, είμαστε αναγκασμένοι να ξαναπάρουμε δύσκολα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού και θα πρέπει να ανταποκριθούμε στην αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών νόσου Covid-19, σε προσερχόμενους για άλλη νόσηση, τυχόν προσυμπτωματικούς ή και ασυμπτωματικούς του Covid-19, προλαμβάνοντας  με αυτό τον τρόπο τον αποκλεισμό πρόσβασης του πληθυσμού με χρόνια ή άλλα έκτακτα προβλήματα από υπηρεσίες υγείας.

Η δράση αυτή εκ μέρους του Κέντρου Υγείας αποσκοπεί στη λειτουργική ετοιμότητα και ανθεκτικότητα του συστήματος υγείας στο πλαίσιο της υγειονομικής κρίσης λόγω Covid-19 και στην αποσυμφόρηση του Νοσοκομείου από περιστατικά που που μπορούμε κι εμείς να αναλάβουμε, τηρώντας τα πρωτόκολλα διαλογής, έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης ενδεχόμενων κρουσμάτων κορονοϊού (Covid-19).

ΤΑ ΔΕΙΓΜΑΤΑ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Τα δείγματα θα πηγαίνουν για έλεγχο στο Νοσοκομείο και μετά, αν προκύψει θετικό δείγμα, θα γίνεται ασφαλής διακομιδή των κρουσμάτων και αποτελεσματικότερη διαχείριση των περιστατικών που χρήζουν νοσηλείας, στη δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Υπενθυμίζω πως η είσοδος σε οποιονδήποτε ασθενή του Κέντρου Υγείας ή των ΤΟΜΥ ή πολίτη, επιτρέπεται εφόσον θερμομετρηθεί και εφόσον φοράει μάσκα. Οποιοδήποτε από τα δυο αγνοηθεί δεν του επιτρέπεται η είσοδος στη Μονάδα”.

Πληροφορίες για την λειτουργία των ελέγχων στο 2721045500

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: Από τις επόμενες μέρες θα γίνονται μοριακά τέστ για κορονοϊό
To Top