Υγεία

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: 9.000 πολίτες εξετάσθηκαν σε ένα μήνα

Στατιστικά στοιχεία από τη λειτουργία του Κέντρου Υγείας Καλαμάτας έδωσε στη δημοσιότητα η Επιτροπή Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας.

Τα στοιχεία που αφορούν τον Απρίλιο του 2018 ξεπερνούν κάθε προσδοκία και δείχνουν την αλματώδη αύξηση των εξετάσεων που έγιναν στο Κέντρο Υγείας της Καλαμάτας και την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών στις ιατρικές υπηρεσίες που προσφέρει.

 Το Κέντρο Υγείας Καλαμάτας και η ΤΟΜΥ αποτελούν το πρώτο στάδιο πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας για τους πολίτες,  και όπως φαίνεται από τα στοιχεία,  υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση από τους πολίτες,  αποσυμφορώντας έτσι  το Νοσοκομείο Καλαμάτας.  
Σύμφωνα με τα στοιχεία, τον Απρίλιο συνολικά 9.000 πολίτες εξετάστηκαν σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016.[4.000]

Ενώ έγιναν 1.000 μικροβιολογικές και ορμονικές εξετάσεις. [400 το 2016]

Επίσης έγιναν 800 οδοντιατρικές πράξεις σε σύγκριση με τις 300 το 2016 και 1.200 ακτινολογικές τον μήνα, μιας και πλέον το Κέντρο διαθέτει 2 ακτινολόγους. Το σύνολο των ιατρών που σήμερα υπηρετούν είναι 29 ενώ το 2016 ήταν 20.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Όσον αφορά την ΠΡΟΛΗΨΗ στην οποία αναφέρθηκε η γραμματέας έγιναν τα εξής:
-Οι οδοντίατροι εφαρμόζουν προληπτικό έλεγχο στα σχολεία.
-Οι επισκέπτριες αδελφές κάνουν προληπτικό έλεγχο στα βιβλιάρια υγείας των μαθητών στα σχολεία για τους εμβολιασμούς.
-Λειτούργησε τμήμα ψυχοπροφυλακτικής με μαθήματα ανώδυνου τοκετού, το μοναδικό στην Πελοπόννησο.

Είμαστε ευχαριστημένοι; Όχι. Οι προσπάθειες βελτίωσης της πρωτοβάθμιας υγείας θα συνεχιστούν και θα ενταθούν με την πλήρη λειτουργία των ΤΟΜΥ.
Η οργάνωση της Δημόσιας Πρωτοβάθμιας περίθαλψης που περιέχεται στον πρώτο νόμο για το ΕΣΥ το 1983 ουσιαστικά ξεκίνησε τώρα απο το μηδέν.
Ευτυχώς η ίδια η γραμματέας παραδέχεται στην επιστολή της ότι τα προβλήματα που κληρονόμησε η κυβέρνηση και στον χώρο της υγείας ήταν “ωκεανός”.
Θα περιμέναμε από ένα κόμμα που στηρίζει απόλυτα τον δημόσιο χαρακτήρα της υγείας και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης να εκτιμήσει την προσπάθειά μας και να σταθεί αρωγός στην καλύτερη και ταχύτερη εφαρμογή της, χωρίς μικροπολιτικές στείρες αντιπαραθέσεις”.

 

Κέντρο Υγείας Καλαμάτας: 9.000 πολίτες εξετάσθηκαν σε ένα μήνα
To Top