ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας: 9.572 άτομα εξυπηρετούνται τα τελευταία 6 χρόνια

Στοιχεία από τη σπουδαία δουλειά που γίνεται στο Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας που λειτουργεί τα τελευταία 6 χρόνια, έδωσε ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας, Αναστάσης Σκοπετέας, κατά την 1η Συνάντηση εργασίας για τα Κέντρα Κοινότητας και το Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2021-2027» που πραγματοποιήθηκε  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Τετάρτη, στην Τρίπολη.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, στον Δήμο μας, στην Καλαμάτα, λειτουργεί Κέντρο Κοινότητας από το 2018. Το Κέντρο Κοινότητας πέρα από τη σταθερή δομή που λειτουργεί , διαθέτει και κινητή μονάδα που εξυπηρετεί τις ανάγκες όχι μόνο του Δήμο Καλαμάτας αλλά όλων των Δήμων της Μεσσηνίας. Απο την έναρξη λειτουργίας του, το 2018 έως και σήμερα, 6 χρόνια μετά, οι ωφελούμενοι του Κέντρου είναι 9.572 άτομα! Μόνο μέσα στο 2023 οι νέοι ωφελούμενοι ήταν 909 άτομα. Τα αιτήματα των ωφελούμενων για το ίδιο έτος ήταν 6.107. Σε αυτά περιλαμβάνονται αιτήσεις για επιδόματα, κοινωνικές έρευνες, συνεδρίες συμβουλευτικής.

Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2023 λειτουργεί και Παράρτημα Ρομά, με κοινωνική λειτουργό, νοσηλεύτρια, διαμεσολαβητή, και διοικητικό υπάλληλο για την εξυπηρέτηση των συνανθρώπων μας, στην προσπάθεια εφαρμογής των πολιτικών κοινωνικής ένταξης. Ο αντιδήμαρχος επισήμανε την σπουδαιότητα της κοινωνικής αυτής δομής του Δήμου, και ζήτησε την ενίσχυσή της και την στήριξή της από την πολιτεία.

Κέντρο Κοινότητας Καλαμάτας: 9.572 άτομα εξυπηρετούνται τα τελευταία 6 χρόνια

Δημοφιλέστερα

To Top