ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια»: Δωρεάν εξέταση μνήμης στους κατοίκους των χωριών Ταϋγέτου

Κοινή δράση από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας και το “Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια” Καλαμάτας

Δωρεάν εξέταση μνήμης θα πραγματοποιηθεί στον Ταΰγετο, την Τρίτη 26 Ιουλίου 2022, 9:30-13:30 το πρωί, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αλαγονίας, σε συνεργασία με το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια» Καλαμάτας.

Οι εικόνες με τους αγαπημένους μας ανθρώπους να έχουν συμπτώματα άνοιας, να έχουν μια δύσκολη καθημερινότητα στην ευαίσθητη τρίτη ηλικία, θα μπορούσαν να αποφευχθούν με τη σωστή φροντίδα την κατάλληλη στιγμή. Η σκέψη αυτή οδήγησε σε αυτή την πρωτοβουλία, να μεριμνήσουμε για τους δικούς μας αλλά και για τον εαυτό μας, εφ’ όσον υπάρχει η δυνατότητα αυτή και μάλιστα δωρεάν.

Έτσι, διενεργείται η δράση αυτή στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειας για πρόληψη, ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινότητας σε θέματα σχετικά με τις διαταραχές της μνήμης και την άνοια. Θα περιλαμβάνει εξέταση των νοητικών λειτουργιών και της ψυχικής διάθεσης και θα γίνει από μέλη του προσωπικού, του Κέντρου Ημέρας.

Για την ομαλή διεξαγωγή της παραπάνω δράσης είναι απαραίτητος ο προγραμματισμός ραντεβού στο τηλέφωνο 6976510534, από Δευτέρα 11/07 έως Παρασκευή 22/07, 16:00-19:00.

Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας «COVID-19».

Η εν λόγω δράση είναι ενταγμένη στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020».

Πληροφορίες για το Κέντρο Ημέρας. Το «Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια», είναι το πρώτο Κέντρο Ημέρας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας και των όμορων νομών, το οποίο παρέχει εξειδικευμένες και ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε άτομα που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στη λειτουργία της μνήμης, καθώς και άτομα που πάσχουν από άνοια.

Μέσω μιας διεπιστημονικής ομάδας επαγγελματιών υγείας, προσφέρει ένα εύρος υπηρεσιών, οι οποίες στοχεύουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Έχει έδρα την Καλαμάτα και ξεκίνησε τη λειτουργία του, το Σεπτέμβριο του 2021.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014-2020», συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και υλοποιείται από την IASIS ΑΜΚΕ.

Στεγάζεται στην οδό Νέδοντος 129 και Καποδιστρίου στην Καλαμάτα και όλες οι υπηρεσίες του παρέχονται δωρεάν. Για τον προγραμματισμό των ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 27210-92272 και 27210-94590.

«Κέντρο Ημέρας για τη μνήμη και την άνοια»: Δωρεάν εξέταση μνήμης στους κατοίκους των χωριών Ταϋγέτου
To Top