ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κέντρο διερχομένων ο Κεντρικός Σταθμός, χωρίς φώτα και φύλαξη

ΕΙΚΟΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Το καθιερωμένο ανοιξιάτικο "λίφτινγκ" με την παρέμβαση που γίνεται κάθε χρόνο από το Δήμο Καλαμάτας περιμένουν οι εγκαταστάσεις του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού στο κέντρο της πόλης.

Τον τελευταίο μήνα άναψαν και πάλι φώτα στις εγκαταστάσεις του Σταθμού, αφού δραστηριοποιείται το νέο εστιατόριο "Κουκκίδα", όμως οι οικίσκοι που έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο Καλαμάτας σε συλλόγους και φορείς έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους.

Από τα γκράφιτι δεν γλίτωσαν ούτε τα ιστορικά κτήρια του κεντρικού Σταθμού Καλαμάτας

Το σπιτάκι που έχει παραχωρηθεί στους "Ελληνομνήμονες"

"Χώρος ελεγχόμενος" κατ'ευφημισμό, αφού από τα κομμένα συρματοπλέγματα μπαίνει μέσα όποιος θέλει

Καθημερινά νεαρά άτομα βγάζουν το ...καλλιτεχνικό άχτι τους γράφοντας συνθήματα στους τοίχους, αφού δεν υπάρχει καμία εποπτεία και φύλαξη αλλά ούτε και φωτισμός.
Η είσοδος στις γραμμές με την περίφραξη έχει σχεδόν ανοίξει και όποιος θέλει μπαίνει μέσα.
Μάλιστα, οι πόρτες στη μεγάλη αποθήκη είναι ανοιχτές - προφανώς παραβιασμένες - και μπαινοβγαίνουν ιδιαίτερα τα βράδια μικροί και μεγάλοι...

Στο σημείο αυτό είχε λειτουργήσει το περασμένο καλοκαίρι το θερινό σινεμά, κάτι που πρόκειται να γίνει και το προσεχές καλοκαίρι.


Μια τεράστια τρύπα υπάρχει στην περίφραξη εδω και μήνες και τα σκουπίδια αμέτρητα

Πέρσι το Μάιο ο Δήμος Καλαμάτας είχε παραχωρήσει και στέγη στον σύλλογο κωφών και βαρηκόων Μεσσηνίας, υπογράφοντας σύμβαση χρησιδανείου σε ένα κτίριο 44 τετραγωνικών στον κεντρικό συνδρομικό σταθμό, το οποίο παραχωρήθηκε μεν για 10 χρόνια χωρίς αντάλλαγμα, όμως μιλώντας με τον Πρόεδρο Παναγιώτη Γιαννόπουλο και την γραμματέα του συλλόγου Οξάνα Κοστέκνκο, μας ενημέρωσαν ότι το κτίριο θέλει ακόμα πολλές εργασίας και δεν έχει χρησιμοποιηθεί εδώ και ένα χρόνο...

Ο χώρος του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού πρέπει να φωτιστεί, να καθαριστεί από τα αγριόχορτα και να ανοίξει τις πόρτες τους στο κοινό της πόλης αφού αποτελεί μια όαση μέσα στο κέντρο της πόλης, που μπορεί να γίνει ένας  ανοιχτό χώρο πρασίνου και περιπάτου για όλους τους δημότες της πόλης, και ιδιαίτερα για τα μικρά παιδιά, μιας και είναι λιγοστοί οι ανοιχτοί χώροι στο κέντρο της πόλης.

Κέντρο διερχομένων ο Κεντρικός Σταθμός, χωρίς φώτα και φύλαξη
To Top