ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρικόν: Νέο ρεκόρ σήμερα με 340 μερίδες φαγητού να διανέμονται δωρεάν

Ρεκόρ να ετοιμαστούν σε μερικές ώρες 340 μερίδες φαγητού, αλλά και αρνητικό ρεκόρ γιατί δυστυχώς, κάθε Κυριακή αυξάνονται οι πολίτες που έχουν ανάγκη από ένα γεύμα. Μάλιστα ο Δήμος Καλαμάτας βλέποντας την ανάγκη αυτή των συμπολιτών μας, που αποκαλύφθηκε περίτρανα μέσα από αυτή την πρωτοβουλία του “Κεντρικόν”, αναμένεται να διευρύνει τα εισοδηματικά κριτήρια ώστε να ενταχθούν όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας στα καθημερινά γεύματα που παρέχει. Το σημαντικό είναι ότι αυτή η ομάδα εθελοντών με τη στήριξη επαγγελματιών και τοπικών επιχειρήσεων έχουν σταθεί στο ύψος των περιστάσεων καλύπτοντας αυτή την ανάγκη, προσφέροντας γεύματα σε οικογένειες που έχουν ανάγκη, με μόνο τους κέρδος την ηθική ικανοποίηση, που λαμβάνουν από τα χαμόγελα όσων παίρνουν τα γεύματα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε οτι η πρωτοβουλία αυτή έχει πάρει πανελλαδικές διαστάσεις, στέλνοντας το μήνυμα οτι σε δύσκολους καιρούς, η ισχύς εν τη ενώσει και η διάθεση για προσφορά στον συνάνθρωπο, κάνουν θαύματα.

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΙΔΕΣ – ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ ΜΕΣΩ ΜΙΑΣ ΜΑΝΤΙΝΑΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΦ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΠΑΠΑΔΑΚΗ

Με νέο ρεκόρ διανομής μερίδων φαγητού συνεχίστηκε σήμερα για 17η φορά η δράση από το εστιατόριο “Κεντρικόν” στην Καλαμάτα σε συμπολίτες μας με οικονομική αδυναμία. Οι μερίδες σήμερα έφτασαν τις 340 με τους εθελοντές στην κουζίνα και στη διανομή να δίνουν και πάλι τον καλύτερό τους εαυτό για να ικανοποιήσουν τους συμπολίτες μας.

Περισσότερες από 35 μερίδες δόθηκαν σήμερα σε πρωτοεμφανιζόμενους στη διανομή. Οι σεφ για να καλύψουν την αυξημένη ζήτηση, ετοίμασαν εκ νέου κι άλλες μερίδες, αφού οι κανονισμένες είχαν τελειώσει! Πλέον είναι απαραίτητη η προκράτηση μερίδων από το Σάββατο το πρωί.

Αρκετοί βρέθηκαν στην αυλή του “ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ” και παρέλαβαν τις μερίδες που είχαν δηλώσει ότι χρειάζονται ενώ έγινε και διανομή σε πολλές περιοχές της Καλαμάτας αλλά και της Μεσσήνης.

Σημαντική ήταν και σήμερα η συμβολή ανώνυμων υποστηρικτών αλλά και της Ευρωεμπορικής ΙΚΕ, του κ.Φώτη Μάνθου, του ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Χριστόπουλος, της Μάγδας Καστόρα και του ιδιοκτήτη του καταστήματος Παναγιώτη Μπούχαλη.

Την ατάκα της ημέρας έδωσε με μια μαντινάδα, ως Κρητικός, ο σεφ Αλέξανδρος Παπαδάκης, ο οποίος την είπε στην κάμερα του Messinialive: “Δεν πρέπει να βαρυγκομά στο σπίτι όποιος μένει, γιατί είναι όξω άστεγοι, φτωχοί και πεινασμένοι”!

Σήμερα το πρωί, άλλη μια εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού της Αθήνας, η “Καλημέρα” με τον Γιώργο Αυτιά του ΣΚΑΙ, συνδέθηκε απευθείας με το ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ και πρόβαλε αυτή την εθελοντική δράση.

To Top