ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κεντρικόν”: 10η εβδομάδα διανομής φαγητού, ξεπέρασαν τις 2.000 μερίδες!

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΓΑΛΩΝΕΙ Η ΛΙΣΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΦΑΓΗΤΟ ΜΕ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΕΒΑΣΜΟ

Τρίτη ημέρα της νέας χρονιάς και όλη η ομάδα του “Κεντρικόν” βρέθηκε από νωρίς το πρωί στην κουζίνα του μεζεδοπωλείου και συνέχισε την παρασκευή και διανομή ποιοτικού, ζεστού φαγητού σε συμπολίτες μας, συνεχίζοντας έτσι για 10 εβδομάδα την πρωτοβουλία της προσφοράς.
Σήμερα υπήρχε εορταστικό κλίμα στην ομάδα των εθελοντών, αφού ξεπεράστηκε το “φράγμα” των 2.000 μερίδων από την πρώτη ημέρα και το μενού περιλάμβανε κοτόπουλο και μοσχάρι με ρύζι κοκκινιστό, σαλάτα, τυρί φέτα, ψωμί και μπισκότα βρώμης χωρίς ζάχαρη για τα παιδιά!

Με υπομονή και με τάξη προσέρχονται οι συμπολίτες μας που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο συσσίτιο αλληλεγγύης

Έτοιμα τα πακέτα για τη διανομή με φρέσκο ζυμωτό ψωμάκι, σαλάτα, φέτα  και μπισκότα για τα παιδιά

Κάθε εβδομάδα η λίστα των ανθρώπων που παραλαμβάνουν φαγητό μεγαλώνει και αυτό γίνεται με διακριτικότητα και σεβασμό στην ανάγκη και χωρίς διάθεση διαφήμισης…

Ο σεφ Αλέξανδρος Παπαδάκης ολοκληρώνει το σερβίρισμα του ζεστού, ποιοτικού και καλομαγειρεμένου φαγητού

Oι σεφ Αλέξανδρος Παπαδάκης και Πέτρος Βρυώνης μαζί με τους εθελοντές και μαθητές τους Στάθη και Θόδωρο

Υποστηρικτές της σημερινής δράσης ήταν το Εργαστήρι του Παύλου Χριστόπουλου, είδη μαναβικής “ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ”, ενώ η Ευρωεμπορική και ο ιδιοκτήτης του ΚΕΝΤΡΙΚΟΝ Παναγιώτης Μπούχαλης πρόσφεραν τα φαγητά.

Σημαντική η παρουσία και η προσφορά των εθελοντών στη διανομή

Σημαντική ήταν για άλλη μια φορά η βοήθεια όλων των εθελοντών στην κουζίνα, στο σερβίρισμα αλλά και στη διανομή, αφού οι περισσότερες μερίδες παραδόθηκαν κατ’ οίκον. Η δράση θα συνεχιστεί “όσο μπορούμε και αντέχουμε”, δήλωσε στο Messinialive o Παναγιώτης Μπούχαλης, κι αν κρίνουμε από το κέφι, την όρεξη και την διάθεση για προσφορά, μάλλον θα κρατήσει για αρκετό διάστημα η παρασκευή και διανομή φαγητού!

Να σημειωθεί ότι και τις 10 αυτές εβδομάδες το “Κεντρικόν” παραμένει κλειστό, και ανοίγει μόνο τις Κυριακές, αποκλειστικά και μόνο για τη δράση αυτή αλληλεγγύης προς τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη, από ένα ζεστό πιάτο φαγητό, που όσο αυτονόητο και δεδομένο και αν ακούγεται, δυστυχώς δεν είναι, ειδικά εν μέσω πανδημίας και καραντίνας.

To Top