ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα

Τώρα που ο καιρός ζεσταίνει και όλοι επιθυμούν ένα μπάνιο στη θάλασσα πρέπει να γνωρίζουν ότι λόγω κορονοϊού έχει ήδη απαγορευτεί από τις 22 Μαρτίου, ενώ σε περίπτωση παράβασης το πρόστιμο είναι 150 ευρώ. Ωστόσο, όπως έχει διευκρινίσει ήδη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, και έρχεται σήμερα το Υπουργείο Ναυτιλίας και το Λιμεναρχείο Καλαμάτας να επαναλάβει, το μπάνιο επιτρέπεται αποκλειστικά σε συγκεκριμένες ειδικές περιπτώσεις που επιβάλλουν λόγοι υγείας πχ παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας, άτομα που βρίσκονται σε στάδιο αποκατάστασης και ιατρικό πιστοποιητικό ορίζει την κολύμβηση ως μέσο αποκατάστασης ή ίασης.  Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιώνεται πρόστιμο για άσκοπη μετακίνηση, ύψους 150 ευρώ. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καλαμάτας:

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Κατόπιν παροχής νεοτέρων οδηγιών και διευκρινίσεων από την αρμόδια Διεύθυνση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωρίζεται ότι δραστηριότητες όπως λήψη θαλάσσιου λουτρού, χρήση ιδιωτικών θαλασσίων μέσων αναψυχής και υποβρύχια αλιεία, δεν εμπίπτουν στις εξαιρέσεις μετακίνησης της Αριθ. Δ1α/Γ.Π οικ. 20036/22-3-2020 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 986 Β΄), όπως ισχύει, και ως εκ τούτου απαγορεύονται.
Ωστόσο διευκρινίζεται ότι οι ως άνω περιορισμοί κάμπτονται στην περίπτωση πολιτών με σοβαρά προβλήματα υγείας (παιδιά με αυτισμό, ασθενείς με σκλήρυνση κατά πλάκας ή σε φάση αποκατάστασης κ.α.) που χρήζουν είτε σωματικής άσκησης, είτε άλλων θεραπευτικών πρακτικών, όπως το θαλάσσιο λουτρό ή άλλοι συναφείς τρόποι αποκατάστασης.
Οι πολίτες του προηγούμενου εδαφίου κατά την άσκησή τους αυτή, οφείλουν να κατέχουν και να επιδεικνύουν το σχετικό ιατρικό πιστοποιητικό με συνημμένη γνωμάτευση του ιατρού τους.
Σε διαφορετική περίπτωση θα βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο.

Μ.Π.

Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας: Σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπεται το μπάνιο στη θάλασσα
To Top