ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kεντρική Αγορά Καλαμάτας: Υποχρεωτικά με rapid test όλοι οι επαγγελματίες από την Τετάρτη 10 Μαρτίου

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟΝ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝΑΓΓΕΛΗΣ: ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Σε μέτρια επίπεδα κυμάνθηκε σήμερα η επισκεψιμότητα στην Κεντρική αγορά Καλαμάτας, όπως μας δήλωσαν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί, με τον κόσμο να είναι “μουδιασμένος” από τις τελευταίες ανακοινώσεις των μέτρων και να προβαίνει στις αγορές με φειδώ με τα θαλασσινά και τα φρέσκα φρούτα και λαχανικά να έχουν μεγαλύτερη κίνηση.

Ο πρόεδρος της κεντρικής αγοράς Καλαμάτας Τάσος Αγγελής μιλώντας στο Μessinialive ενημέρωσε πως από την Τετάρτη 10, Μαρτίου οι παραγωγοί και οι έμποροι της Λαϊκής, Δημοτικής και Βιολογικής αγοράς θα πρέπει υποχρεωτικά να προσκομίζουν κατά την προσέλευση τους rapid τεστ έως τη λήξη των μέτρων.

Εδώ θα γίνει την Τετάρτη ο δωρεάν έλεγχος με τους ενδιαφερόμενους να δίνουν τον ΑΜΚΑ και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου, για να λάβουν με SMS το αποτέλεσμα του rapid test.

Όποιος έχει ήδη υποβληθεί σε τεστ μπορεί να το προσκομίζει.

Μάλιστα θα γίνεται έλεγχος από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της Κεντρικής αγοράς και από την εταιρεία security.
Για να διευκολυνθούν οι παραγωγοί και οι επισκέπτες την Τετάρτη 10/3 στο χώρο της βιολογικής αγοράς θα διεξάγονται από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ δωρεάν rapid τεστ, ενώ όποιος επιθυμεί μπορεί να πηγαίνει στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας για να υποβάλλεται επίσης σε δωρεάν έλεγχο. Η δράση αυτή γίνεται προληπτικά για την προάσπιση της δημόσιας υγείας, επειδή η ΚΑΚ είναι χώρος συνάθροισης κόσμου και οι επόμενες ημέρες κρίνονται ως ιδιαίτερα κρίσιμες.

To Top