ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Σημαντικές δράσεις για καταναλωτές και παραγωγούς

ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ Η ΘΕΣΗ ΠΩΛΗΣΗΣ ΑΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΘΟΥΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΑ ΦΥΤΟΦΑΡΜΑΚΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΟΡΙΑ ΣΤΑ ΚΗΠΕΥΤΙΚΑ

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας βρίσκεται η προστασία της υγείας του καταναλωτή.
Για τον λόγο αυτό – όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου της Διοίκησης της Αγοράς και του Προέδρου της Γιάννη Μπάκα, συμπληρώθηκε στη τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ της Κ.Α.Κ. ο Κανονισμός Λειτουργίας Λαϊκής και Δημοτικής Αγοράς, προκειμένου να επιβάλλεται το διοικητικό μέτρο της αφαίρεσης της θέσης πώλησης αγροτικών προϊόντων στη Κ.Α.Κ. (κεντρικός διάδρομος και βόρειο παρκινγκ), σ’ αυτούς που διαπιστώνεται από τούς δειγματοληπτικούς ελέγχους της αρμόδιας υπηρεσίας πως φέρουν τα κηπευτικά τους υπολείμματα φυτοφαρμάκων πάνω από τα επιτρεπτά όρια.

Το μέτρο αυτό προστίθεται σε μια σειρά από νομοθετικές ρυθμίσεις της Πολιτείας, που προβλέπουν για τους παραβάτες τσουχτερά οικονομικά πρόστιμα και βαριές ποινικές κυρώσεις.

ΡΥΘΜΙΣΗ ΟΦΕΙΛΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΕΙΩΝ

Στη συνέχεια της ίδιας συνεδρίασης ρυθμίστηκε η οφειλή της εταιρείας Φάρμα Χριστόπουλου Α.Ε προς την Κ.Α.Κ. κατά τέτοιο τρόπο ώστε και η Αγορά να εισπράξει τις βεβαιωμένες οφειλές, αλλά και να διευκολυνθεί η ταμειακή ρευστότητα και κατ’ επέκταση η εύρυθμη λειτουργία της εταιρείας που έχει μισθώσει τα Βιομηχανικά Σφαγεία.

ΔΙΑΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΡΑΣΠΕΔΩΝ

– Επιπλέον, τα μέλη του Δ.Σ ενέκριναν τις διαγωνιστικές διαδικασίες τόσο για την προμήθεια χρώματος διαγράμμισης θέσεων στάθμευσης και κρασπέδων σε όλο τον περιβάλλοντα χώρο της Αγοράς, όσο και για τις εργασίες που θα εκτελεστούν επί τούτου. Η παρέμβαση αφορά περίπου 7.000 τρέχοντα μέτρα.

ΔΙΑΝΟΜΗ 1.000 ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΤΣΑΝΤΩΝ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Εν τω μεταξύ το Σάββατο 7 Ιουλίου 2018, σε κοινή εκδήλωση της Εταιρείας με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου θα διανεμηθούν 1000 οικολογικές – πάνινες τσάντες διαστάσεων 0,38μ.χ 0.42μ.
Στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο κεντρικό διάδρομο του κτιρίου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι περίπου, θα πάρουν μέρος αφιλοκερδώς εκτελεστές της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας με μουσικό πρόγραμμα.

ΑΠΟ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ

Εξάλλου, από το άλλο Σάββατο θα εφαρμοστεί για τους καταναλωτές το μέτρο της δωρεάν ελεγχόμενης στάθμευσης διάρκειας μιάμισης ώρας και στο νότιο τμήμα της Αγοράς (νότιο παρκινγκ). Το μέτρο ήδη εφαρμόζεται επιτυχώς και στο βόρειο παρκινγκ.

ΛΟΓΟΤΥΠΑ ΑΠΕΚΤΗΣΕ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Τέλος στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας παρουσιάστηκαν και τα δύο σχέδια που θα αποτελούν τον λογότυπο της εταιρείας ανάλογα την περίσταση. Να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά η Κεντρική Αγορά έχει λογότυπο.

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Σημαντικές δράσεις για καταναλωτές και παραγωγούς

Δημοφιλέστερα

To Top