ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Υποχρεωτική για όλους η χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους

Αυξημένη ήταν η κίνηση σήμερα, Παρασκευή 14 Αυγούστου,  στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας από ντόπιους κι επισκέπτες για τα ψώνια του τριημέρου, αφού λειτούργησαν όλες οι αγορές, η Δημοτική, η Βιολογική και η Λαϊκή, λόγω της αυριανής αργίας του Δεκαπενταύγουστου.

Οι περισσότεροι επισκέπτες και οι παραγωγοί και καταστηματάρχες τηρούσαν τα προβλεπόμενα μέτρα υγειονομικής προφύλαξης λόγω του κορονοϊού.

Αποστάσεις και προφυλάξεις 

Σε αρκετά σημεία στην Αγορά υπήρχαν αυτές οι ανακοινώσεις της Διοίκησης της ΚΑΚ

Σήμερα, που η κατάσταση είναι σοβαρή, μετά και την έξαρση των κρουσμάτων, από τη Διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς, τονίζεται ότι σύμφωνα με τις διατάξεις της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης, η ελάχιστη απόσταση μεταξύ των πάγκων των πωλητών ορίζεται σε 3 μέτρα με τον ενδιάμεσο χώρο κενό, ελεύθερο δηλαδή από κάθε είδους αντικείμενα, ενώ είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές. 

Επίσης, έχει ληφθεί απόφαση η κάθετη απόσταση στους διαδρόμους να είναι 5 μέτρα, έτσι ώστε οι καταναλωτές να έχουν περισσότερο χώρο κυκλοφορίας.

Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται, έμποροι, παραγωγοί και προσωπικό, όσο καταναλωτές για την πιστή εφαρμογή των κανόνων αυτών.

Η συμβολή του καθενός έχει μεγάλη σημασία για το τελικό αποτέλεσμα που είναι:

– Η προστασία της υγείας των πολιτών και  επαγγελματιών

– Η συνέχιση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών.

ΕΚΚΛΗΣΗ ΝΑ ΤΗΡΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Από τη Διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς γίνεται έκκληση για μια ακόμα φορά προς τον Καλαματιανό λαό, σε όλες τις αναγκαίες δραστηριότητές του να εφαρμόζει αυτή την κρίσιμη περίοδο τα ατομικά και συλλογικά μέτρα προστασίας που όλοι γνωρίζουμε.

Απευθύνεται επίσης έκκληση σε καταναλωτικό κοινό και παραγωγούς – πωλητές:

– Να προσέχουν τον συνωστισμό σε κάθε πάγκο.

– Να προστατεύουν την υγεία τους καθώς και των επαγγελματιών πίσω από τον κάθε πάγκο που μας παρέχουν αυτές τις κρίσιμες ώρες τρόφιμα και φρέσκα προϊόντα σε προσιτές τιμές.

– Η παραμονή σε κάθε πάγκο να είναι η ελάχιστη δυνατή. Προμηθευόμαστε τα απαραίτητα τρόφιμα και οπωρολαχανικά και άμεσα αποχωρούμε.

Αρκετοί παραγωγοί ξεπούλησαν νωρίς

Την τιμητική τους είχαν και τα ψαρικά

Πάντα φρέσκα φρούτα και λαχανικά στις καλύτερες τιμές

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Υποχρεωτική για όλους η χρήση μάσκας σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους
To Top