ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Ξεπούλησαν τα ψαράδικα-ανάρπαστοι οι χειροποίητοι χαλβάδες για κούλουμα…στο σπίτι

Ξεπούλησαν από το πρωί τα ψαράδικα στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας. Καλαμαράκια και γαρίδες, αλλά και χταποδάκι, και οστρακοειδή, έγιναν ανάρπαστα, ενώ και οι παραδοσιακοί χειροποίητοι χαλβάδες σε διάφορες γεύσεις είχαν την τιμητική τους λόγω ημέρας.

Η κίνηση ήταν ικανοποιητική, αλλά ειδικά νωρίς το πρωί επικράτησε το αδιαχώρητο με τον κόσμο να ψωνίζει από νωρίς προκειμένου να ετοιμαστεί το εορταστικό τραπέζι, αφού τα καταστήματα εστίασης είναι κλειστά λόγω του lockdown οπότε ο κόσμος αγόρασε για να κάνει κούλουμα στο σπίτι. Όπως μας επεσήμαναν δεν ευνόησε ο βροχερός καιρός, καθώς η βροχή που έπιασε μετά τις 10 το πρωί έσπασε την κίνηση, ωστόσο τα καταστήματα είχαν προλάβει να πωλήσουν τα σαρακοστιανά.

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα και χαλβά δεν γίνεται. Κοσμοσυρροή και στους φούρνους, που ήταν ανοιχτοί από πολύ νωρίς το πρωί, για τις παραδοσιακές λαγάνες και τους χειροποίητους χαλβάδες.

ΒΡΟΧΕΡΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ LOCKDOWN ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ

Να επισημάνουμε ότι φέτος δεν ήρθαν ούτε οι ετεροδήμοτες- λόγω της απαγόρευσης της κυκλοφορίας εκτός νομού- που κατέβαιναν το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας και “πλημμύριζαν” τη Μεσσηνία, με την κίνηση στους δρόμους να καταγράφεται πολύ μειωμένη, με λίγο κόσμο να κατευθύνεται με τα πόδια προς παραλία για χαρταετό, και με την ευχή όλων του χρόνου να  έχουμε αφήσει πίσω μας την πανδημία και οι συνθήκες να είναι πολύ καλύτερες για να εορτάσουμε, όπως παλιά, τα κούλουμα.

 

To Top