ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: Εξεταστήριο απέκτησε ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών

Έναν οικίσκο-εξεταστήριο απέκτησε ο Σταθμός Πρώτων Βοηθειών που λειτουργεί στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας κάθε Τετάρτη και Σάββατο στον χώρο των Βιολογικών Προϊόντων.

Το μικρό εξεταστήριο τύπου isobox-που κατασκευάστηκε για αυτό το σκοπό με έξοδα και εργασία του προσωπικού της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας- διαθέτει κρεβάτι ασθενούς για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ θα μπει στον χώρο και ο φορητός αυτόματος απινιδωτής που δώρισε ο συνδημότης μας Δημήτρης Κουτίβας. Στο συγκεκριμένο εξεταστήριο θα μπορούν να παρέχονται στους πολίτες πρώτες βοήθειες  από τους εθελοντές διασώστες του Ερυθρού Σταυρού.

Να υπενθυμίσουμε ότι στον χώρο λειτουργεί Σταθμός Πρώτων Βοηθειών από εθελοντές διασώστες του παράρτηματος του Ερυθρού Σταυρού Καλαμάτας, που παρέχουν άμεσα τη βοήθειά τους αν παραστεί ανάγκη.

Οι ώρες που βρίσκονται στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας είναι κάθε Τετάρτη και Σάββατο από τις 09.00 το πρωί μέχρι τη 1 το μεσημέρι, παρέχοντας υγειονομική περίθαλψη όπου χρειαστεί. Εκτιμάται ότι ο χώρος του εξεταστηρίου θα βοηθήσει το έργο των διασωστών, και θα διευκολύνει την ιατρική εξέταση των πολιτών, αφού εξασφαλίζει ιδιωτικότητα.

To Top