ΕΥ ΖΗΝ

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: 2018 Καλαματιανές μακαρονάδες και λαϊκό γλέντι το Σάββατο

“Η ΒΕΡΓΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΡΥΘΜΟ…” ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ

250 ΚΙΛΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ ΘΑ ΒΡΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΝ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

Ένα γνήσιο ελληνικό γλέντι θα στηθεί το Σάββατο το πρωί στην Κεντρική Αγορά Καλαμάτας με χορό, λαϊκά τραγούδια, και χριστουγεννιάτικες μελωδίες, ενώ θα προσφερθούν 2018 πικάντικες Καλαματιανές μακαρονάδες για να πάει καλά η νέα χρονιά, να είναι γευστική, πλούσια και χαρούμενη.

Οι καταναλωτές που θα επισκεφτούν τη Κεντρική μας Αγορά αυτό το Σάββατο 23 Δεκεμβρίου στις 9.30 το πρωί, θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν με τα τμήματα του Πολιτιστικού – Αναπτυξιακού Συλλόγου Βέργας, αλλά και να απολαύσουν μια πικάντικη Καλαματιανή μακαρονάδα, προσφορά της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.

Η εκδήλωση με τον τίτλο ‘’Η Βέργα δίνει το ρυθμό..’’ που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο πώλησης Βιολογικών Προϊόντων της Κ.Α.Κ, περιλαμβάνει αφ’ ενός μεν χορούς και τραγούδια από τα αντίστοιχα τμήματα του Πολιτιστικού Συλλόγου, αφ’ ετέρου δε το σερβίρισμα 2.018 μερίδων μακαρονάδας.

Το χορωδιακό τμήμα υπό της μαέστρου Πόπης Βαζαίου θα τραγουδήσει τα κάλαντα και λαϊκά τραγούδια, η μουσική ορχήστρα υπό τη διεύθυνση του Νίκου Πράσινου θα παίξει Ελληνική Λαϊκή μουσική και το χορευτικό του Συλλόγου θα εμφανιστεί με το εφηβικό του τμήμα σε παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα.

2018 Μακαρονάδες

Η καλαματιανή μακαρονάδα θα προσφερθεί στους συμπολίτες μας δωρεάν μαζί με ένα ποτήρι κρασί και θα παρασκευαστεί επιτόπου από τα μέλη – chefs του τοπικού παραρτήματος της λέσχης με την ευγενική χορηγία της εταιρείας “ΗΛΙΣ παραδοσιακά ζυμαρικά”.

Τα ζυμαρικά 250 κιλών περίπου αφού βραστούν αλτέντε, στη συνέχεια θα αναμειχθούν στο τηγάνι μπροστά στο κοινό με μια πικάντικη σάλτσα από τοπικά προϊόντα όπως ντομάτα, πιπεριές, κρεμμύδι, παστό και ελιές, ενώ θα συνοδεύονται και από μια πλούσια στρώση από τριμμένο κεφαλοτύρι!

Τέλος υπενθυμίζεται, ότι κι’ αυτό το Σάββατο όπως και το επόμενο 30 Δεκεμβρίου 2017 θα βρίσκεται ο Άγιος Βασίλης κοντά στους μικρούς του φίλους, προσφέροντας χαρά- χαμόγελα και μικρά δωράκια.

Κεντρική Αγορά Καλαμάτας: 2018 Καλαματιανές μακαρονάδες και λαϊκό γλέντι το Σάββατο
To Top