ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

KEΔΕ: Αυτονόητο οι λαϊκές αγορές να είναι στην εποπτεία των δήμων

Θέση για την εποπτεία που πρέπει να έχουν οι δήμοι στις λαϊκές αγορές πήρε ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου, καταθέτοντας δύο σημαντικές επισημάνσεις οι οποίες αποτελούν πάγιες θέσεις της Αυτοδιοίκησης, με αφορμή το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση σχετικά με τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Ο κ. Παπαστεργίου, στη σχετική δήλωσή του, επισημαίνει, πρώτον, την αδιαμφισβήτητη αναγκαιότητα εκσυγχρονισμού της λειτουργίας των λαϊκών αγορών και, δεύτερον, ότι η Αυτοδιοίκηση θεωρεί αυτονόητο και δεδομένο ότι οι λαϊκές αγορές πρέπει να είναι, στο σύνολό τους, στην εποπτεία των δήμων.
«Είναι μια αρμοδιότητα και ευθύνη που πρέπει να ανήκει αποκλειστικά στην Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού, προκειμένου -μεταξύ άλλων- να μπορούν οι δήμοι -και στο μέλλον- να καθορίζουν τον χώρο όπου θα διεξάγονται οι λαϊκές αγορές, να ασκούν αποτελεσματικό έλεγχο, να φροντίζουν για την εύρυθμη λειτουργία και την καθαριότητα του χώρου που τις φιλοξενεί και, φυσικά, να καθορίζουν το ύψος του εισπραττόμενου ημερήσιου τέλους, το οποίο θα αξιοποιείται προς όφελος της εύρυθμης λειτουργίας τους», τονίζει ο κ. Παπαστεργίου.
Είναι αυτονόητο ότι αυτές οι θέσεις με συγκεκριμένες προτάσεις, επεξεργασμένες από την ΚΕΔΕ, θα κατατεθούν στη δημόσια διαβούλευση, μόλις ανοίξει αυτή η διαδικασία, με στόχο να ξεδιαλύνει επιτέλους το καθεστώς λειτουργίας των λαϊκών αγορών, αλλά και τις αλληλοεπικαλύψεις στις αρμοδιότητες ακόμη και ανάμεσα τους δύο βαθμούς της Αυτοδιοίκησης.

KEΔΕ: Αυτονόητο οι λαϊκές αγορές να είναι στην εποπτεία των δήμων
To Top