ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απο 1η Σεπτεμβρίου 15 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης στον Δήμο Καλαμάτας

ΕΙΔΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΚΕΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ

ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΔΑΠ

Έχουν ξεκινήσει και συνεχίζονται στο ΚΕΠ του Δήμου Καλαμάτας, οι αιτήσεις των γονέων για τα 15 Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) που θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους από 1η Σεπτεμβρίου.

Τα Κέντρα θα λειτουργούν στα Σχολεία τις απογευματινές ώρες, και αφορούν παιδιά υποχρεωτικής εκπαίδευσης από 6 έως 12 ετών σε διάφορες δραστηριότητες όπως ρομποτική, σκάκι, χορωδία, μουσική, εικαστικές τέχνες κλπ.

Μάλιστα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των γονέων έχει δημιουργηθεί στο χώρο του ΚΕΠ ένα Ειδικό Γραφείο υποδοχής αιτήσεων για τα ΚΔΑΠ όπου κάθε γονέας- συνήθως η μητέρα, που είναι δικαιούχος του προγράμματος- μπορεί να κάνει την αίτηση.
Μπορεί να προσέλθει με τα δικαιολογητικά, και μέσα σε 15 λεπτά να έχει ολοκληρώσει την αίτηση, για να μπουν στην διαδικασία αξιολόγησης του προγράμματος.

Όπως δήλωσε στο MessiniaLIVE ο υπεύθυνος για το πρόγραμμα των ΚΔΑΠ, Δημήτρης Βεργόπουλος, πρόκειται για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται είναι ταυτότητα, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, που εκδίδεται απευθείας από το ΚΕΠ, αποδεικτικό αναπηρίας αν υπάρχει κάποιο μέλος, εκκαθαριστικό της εφορίας, καθώς και αποδεικτικό απασχόλησης ή δελτίο ανεργίας.

Οι χώροι που θα λειτουργήσουν τα ΚΔΑΠ είναι:
το 1ο Δημοτικό Καλαμάτας, το 6ο, το 8ο, το 9ο, το 10ο, το 14ο, το 18ο και το 21ο Δημοτικό,
το Δημοτικό Σχολείο Ασπροχώματος, του Άρη, της Θουρίας, των Αρφαρών και των Λαιϊκων.
Επίσης θα λειτουργήσει και αθλητικό ΚΔΑΠ στο Δημοτικό Στάδιο, όπως και για ΑΜΕΑ στον χώρο του ΚΕΦΙΑΠ


Οι αιτήσεις μαζί με την κατάθεση των δικαιολογητικών ολοκληρώνονται την Παρασκευή 9, Ιουνίου.

To Top