Παιδί

ΚΔΑΠ Καλαμάτας: Ενημέρωση για ηλιοπροστασία από στελέχη της ΤΟΜΥ

Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας με θέμα την ηλιοπροστασία υλοποιείται στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Καλαμάτας από στελέχη της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟΜΥ), στο πλαίσιο ευρύτερης συνεργασίας για εφαρμογή προγραμμάτων αγωγής υγείας στα ΚΔΑΠ, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Καλαμάτας.

Η ενημέρωση περιλαμβάνει προβολή παρουσίασης, δραστηριότητες και παιχνίδια επιτραπέζια, δημιουργικότητας και ανατροφοδότησης, ενώ είναι ηλικιακά διαχωρισμένη.
Οι γνώσεις που θα αποκτήσουν τα παιδιά μετά την παρακολούθησή της είναι σχετικές με τα εξής αντικείμενα: ηλιακή ακτινοβολία, είδη ακτινοβολίας (UVA-UVB), επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, τήρηση κανόνων ηλιοπροστασίας, αντηλιακό και χρήση του, φωτότυποι, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, θετικές και αρνητικές επιπτώσεις της ηλιακής ακτινοβολίας κ.λπ.

Παρουσιάσεις έχουν πραγματοποιηθεί στο ΚΔΑΠ Γιαννιτσανίκων (18ο ΔΣ) την Τετάρτη 27/6, στο ΚΔΑΠ στο Νησάκι (8ο ΔΣ) την Πέμπτη 28/6 και στο ΚΔΑΠ Παραλίας (10ο ΔΣ) την Παρασκευή 29/6. Την επόμενη εβδομάδα, παρουσιάσεις θα γίνουν στο ΚΔΑΠ Ταξιαρχών (21ο ΔΣ) τη Δευτέρα, 2/7, στο ΚΔΑΠ Αγίου Δημητρίου (9ο ΔΣ) την Τρίτη 3/7, στο ΚΔΑΠ Φραγκόλιμνας (1ο ΔΣ) την Τετάρτη 4/7, στο ΚΔΑΠ Ράχης (6ο ΔΣ) την Πέμπτη 5/7 και στο ΚΔΑΠ Λαιΐκων την Παρασκευή 6/7. Θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενημερώσεις και στα ΚΔΑΠ Θουρίας και Αρφαρών.
Υπενθυμίζεται ότι εγγραφές στα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας γίνονται έως και την Τρίτη 3 Ιουλίου (πληροφορίες στο τηλ. 27213 60779).

Να σημειωθεί επίσης ότι τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμά τους στις 31 Ιουλίου 2018. Τα ΚΔΑΠ Καλαμάτας το τρέχον διάστημα λειτουργούν από τις 08.00 έως 14.00, ενώ το ΚΔΑΠ ΜΕΑ λειτουργεί από 13.00 έως 21.00.

ΚΔΑΠ Καλαμάτας: Ενημέρωση για ηλιοπροστασία από στελέχη της ΤΟΜΥ
To Top