Το δικό μου Σχολείο

ΚΔΑΠ Δήμου Καλαμάτας: Τα παιδιά στέλνουν συγκλονιστικό μήνυμα ειρήνης με τα σώματά τους

Με αφορμή την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, την εμπόλεμη κατάσταση, τους χιλιάδες νεκρούς και το δράμα των αμάχων, οι μαθητές και μαθήτριες στέλνουν τα δικά τους μηνύματα ειρήνης, σχηματίζοντας με τα σώματά τους τη φράση: “Η Καλαμάτα στέλνει το δικό της μήνυμα ειρήνης σε όλο τον κόσμο!”-Κάθε σχολείο και από μια λέξη. Επίσης τα παιδιά έφτιαξαν κατασκευές και αφίσες με φιλειρηνικά μηνύματα, που εμπεριέχονται σε ψηφιακό βιβλίο, στην προσπάθειά τους να συμπαρασταθούν στα παιδιά του πολέμου, και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες για έναν κόσμο ειρηνικό. “Project: Ειρήνη…το πολυτιμότερο αγαθό!”

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΑ ΚΔΑΠ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Με αφορμή τον πόλεμο Ρωσίας- Ουκρανίας, τα ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας και της Κ.Ε. Φάρις, πραγματοποίησαν δράσεις με στόχο τη συμπαράστασή τους στους ανθρώπους που δοκιμάζονται και κυρίως στα παιδιά, που βιώνουν καταστάσεις πολέμου σήμερα.

Στο πλαίσιο της συζήτησης για την ειρήνη και τον πόλεμο αξιοποιήσαμε διδακτικές πρακτικές, κατάλληλες για την κάθε ηλικία και διερευνήσαμε την έννοια του πολέμου. Επίσης, αναδείξαμε την ανάγκη για ειρήνη και δώσαμε αφορμές για προβληματισμό σε σχέση με τις αρνητικές συνέπειες που επιφέρει ο πόλεμος στους ανθρώπους, την οικονομία, την πρόοδο και τον πολιτισμό (απώλεια ανθρώπινων ζωών, καταστροφή πόλεων, υποδομών, μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς κ.ά.).

Οι μικροί μας φίλοι δημιούργησαν αφίσες και κατασκευές με φιλειρηνικά μηνύματα αναδεικνύοντας το πανανθρώπινο αγαθό της ειρήνης μέσα από τη μορφή ενός ψηφιακού βιβλίου. https://online.fliphtml5.com/vjdmc/zccq/#p=1

Τέλος, τα σώματά τους έγιναν μια φωνή μεταφέροντας ένα ηχηρό μήνυμα ειρήνης με την ελπίδα να ταξιδέψει σ’ όλο τον κόσμο.

Ευχαριστούμε θερμά τον εκπαιδευτικό των ΚΔΑΠ μας κ. Κωνσταντίνο Μανιάτη για την λήψη, δημιουργία και επεξεργασία του βίντεο.

To Top