ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΔΑΠ Διάπλασις ΑμεΑ Καλαμάτας: Εκδήλωση στο Δημοτικό Θουρίας για την Παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία

Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα των ατόμων με αναπηρία, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου, διοργάνωσε το ΚΔΑΠ Διάπλασις ΑμεΑ Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο Θουρίας. Μέσα από το παιχνίδι και την βιωματική μάθηση τα παιδιά έγιναν “ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΦΩΝΗ”.

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, ομάδα ωφελούμενων και εκπαιδευτικοί του ΚΔΑΠ Διάπλασις ΑμεΑ, επισκέφθηκαν το Δημοτικό Σχολείο Θουρίας με σκοπό την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των μαθητών μέσω βιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας.

DSC-0440

DSC-0452

DSC-0459

DSC-0464

DSC-0491

DSC-0493

DSC-0497

DSC-0500

DSC-0504

DSC-0510

DSC-0522

Εκεί δόθηκε η ευκαιρία στους ωφελούμενους να συστηθούν και να μιλήσουν για τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στην δομή. Όλες οι τάξεις του Δημοτικού σχολείου με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν την παρουσίαση με θέμα «Ένας κόσμος μια φωνή», δίνοντας έμφαση στο ότι η αναπηρία είναι μέρος της ανθρώπινης ποικιλομορφίας.

DSC-0526

DSC-0535

DSC-0544

DSC-0549

Στη συνέχεια οργανώθηκαν δραστηριότητες όπου μαθητές και ωφελούμενοι συμμετείχαν με μεγάλη χαρά.
Οι μαθητές του Δημοτικού σχολείου Θουρίας πρόσφεραν αναμνηστικά στους ωφελούμενους της Δομής μας και ζωγραφίες τις οποίες είχαν ετοιμάσει για αυτούς.

Το Διάπλασις ΚΔΑΠ – ΑμεΑ Καλαμάτας ευχαρίστησε θερμά την διευθύντρια του σχολείου κα Καραβά Λελούδα, τους εκπαιδευτικούς αλλά και όλους τους μαθητές για την τόσο ζεστή φιλοξενία τους.

To Top