ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα, 100+1 χρόνια μετά», τριήμερο φεστιβάλ

Το Πολιτιστικό Σωματείο για την Τέχνη & Φύση «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» διοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά 3ήμερο Φεστιβάλ από σήμερα 21/9,22, 23 Σεπτεμβρίου 2018- με θέμα «Καζαντζάκης & Ζορμπάς στη Στούπα, 100+1 χρόνια μετά», με την αιγίδα του Δήμου Δυτικής Μάνης.

Ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς “βρίσκονται” ξανά να περιπλανιούνται στα μέρη όπου έζησαν και έδρασαν για λίγο, 100+1 χρόνια πριν στη Μάνη˙ στη Στούπα, στην Πραστοβά, στην παραλία Καλόγριας, συναντιούνται ξανά, 100+1 χρόνια μετά!

Ένας χρόνος μετά από την επέτειο των 100 χρόνων από όταν ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς βρέθηκαν στα μέρη μας!
100+1 χρόνια μετά, εστιάζουμε στη Στούπα και τη Μάνη του Καζαντζάκη και του Ζορμπά, του σήμερα!

Η συνέντευξη τύπου δόθηκε στη “Μπουκαδούρα” από τη Βασιλική Κατέρη, ιδρύτρια και Πρόεδρο Ναρτουρα, την Κατερίνα Εξαρχουλέα-Γεωργιλέα Αντιπρόεδρο ΝΑΡΤΟΥΡΑ & Έφορο Λαογραφίας Τμήματος ΝΑΡΤΟΥΡΑ και Βούλα Σπυρέα μέλος Δ.Σ. ΝΑΡΤΟΥΡΑ).

Πέρα από τις ιστορικές αναφορές, αυτό που κάνουμε και θα κάνουμε –και τώρα και στο μέλλον- είναι να διερευνούμε τη στάση μας απέναντι στην παρακαταθήκη μας αφήσανε ο Καζαντζάκης και ο Ζορμπάς από το πέρασμά τους εδώ, πώς εμείς το εκτιμούμε σήμερα και ποια η στάση μας στο μέλλον! Γιατί, το παρελθόν που ΣΥΝΑΝΤΑ το μέλλον γίνεται Η ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΜΑΣ, και εμείς οφείλουμε να είμαστε οι άξιοι συνεχιστές της!

Με αφορμή το φεστιβάλ αυτό φέτος, το Σωματείο «ΝΑΡΤΟΥΡΑ» κατάφερε να ενταχθεί στον θεσμό: “Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς”, χρονιά που έχει χαρακτηριστεί το 2018.

Όλες οι δράσεις του φεστιβάλ είναι με ελεύθερη είσοδο και συμμετοχή!

Στο πλάι του σωματείου και αυτή τη φορά, βρίσκεται ένα πλήθος ιδιωτών και τοπικών επιχειρήσεων που στηρίζουν κάθε βήμα…, από το πρώτο βήμα!

Μέσα από αυτό το Φεστιβάλ βρίσκεται για άλλη μια φορά, το “χθες” με το “σήμερα” αγκαλιά!

Ας κρατήσουμε στη χούφτα μας με σεβασμό, ό,τι η ιστορία και ο πολιτισμός αυτού του τόπου μας κληροδότησε. «Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος» έγραφε ο Καζαντζάκης… Μόνο που εμείς θέλουμε να ελπίζουμε! Και θα θέτουμε συνεχώς μέσα από την Τέχνη, τις βάσεις για να το μπορούμε κιόλας!
Από λίγο ο καθένας και όλοι μαζί, ας συμβάλλουμε ώστε να αναδυθεί ξανά το φως τους… και ας το διατηρήσουμε ΑΝΕΣΠΕΡΟ! Γιατί αυτός ο τόπος –η Ελλάδα μας ολόκληρη- δεν είναι μόνο ήλιος και θάλασσα!

Tηλέφωνο επικοινωνίας: 6946096502

To Top