ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάτσος: Επικράτησε ο συναισθηματικός εκβιασμός στις εκλογές

Η ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΜΑΧΗΣ ΚΑΙ Ο ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΤΣΟ

Σήμερα ανακοινώθηκε η επίσημη σταυροδοσία για τις πρόσφατες δημοτικές εκλογές της πόλης μας. Επ’ ευκαιρία θα ήθελα να σας απευθύνω λίγα λόγια καρδιάς.

Αγαπημένοι φίλοι μου, σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπο μου. Θα συνεχίσω, μολονότι δεν εκλέχτηκα δημοτικός σύμβουλος, να συνεισφέρω στον τόπο μου, στον τόπο μας, προκειμένου η πόλη μας, η Καλαμάτα, να απεγκλωβιστεί από τραύματα του παρελθόντος. Κάθε καινούργια μέρα φέρνει ένα καινούργιο μάθημα, έλεγε ο Ευριπίδης.

Προσωπικά πήρα ένα μάθημα από αυτήν την διαδικασία εκλογών. Αισθάνομαι πικραμένος, το ομολογώ, πίστευα ότι οι συμπολίτες μου θα με οδηγούσαν στο δημοτικό συμβούλιο. Διαψεύστηκα. Αισθάνομαι μια πίκρα, γεγονός, είχα πιστέψει ότι είμαι έτοιμος να είμαι μέλος του δημοτικού συμβουλίου. Προσπάθησα να μιλήσω σε σας, τους συμπολίτες μου, όπως μιλάω στους φίλους μου. Με μάτια καθαρά από οφθαλμαπάτες και λόγια από καρδιάς εαυτού μου. Πέτυχα να κερδίσω την εμπιστοσύνη κάποιων από εσάς. Πέτυχα να κερδίσω το χαμόγελο μερικών από εσάς σε μια διαδικασία όπου πρωτεύοντα ρόλο έπαιξε η συννεφιά, η δυσαρέσκεια, η απόγνωση, τα ερωτηματικά.

Πέτυχα να κερδίσω την χειραψία άνευ ανταλλάγματος. Σας ευχαριστώ λοιπόν, ευχαριστώ όσους με διάλεξαν ανάμεσα σε τόσους, σας ευχαριστώ που πιστέψατε σε ότι οραματίζομαι, σας ευχαριστώ που υπάρχετε.

Κρατάτε το μέτρο, κι υπάρχει η κατάλληλη στιγμή για όλα, έλεγε ο Ησίοδος.

Γεγονός νιώθω μια απογοήτευση. Αισθάνομαι ότι οι συμπολίτες μου προτίμησαν να ψηφίσουν όπως όλοι οι υπόλοιποι στην επικράτεια της χώρας μας. Επομένως το αποτέλεσμα ήταν αναπόφευκτο. Επικράτησε ο συναισθηματικός εκβιασμός. Να τιμωρήσουμε ψηφίζοντας ότι μας ενοχλεί, λόγω πολιτικών πεποιθήσεων, κι όχι βάσει της λογικής του συμφέροντος της πόλης μας.

Ας έχουμε όμως κατά νου τον Αίσωπο, «πες αυτά που θέλεις κι άκουσε αυτά που δεν θέλεις».

Μετά τιμής
Αθανάσιος Π Κάτσος

*Ο κ. Κάτσος ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές με τον συνδυασμό του Βασίλη Τζαμουράνη “Πρότυπος Δήμος” κι έλαβε 195 σταυρούς.

Κάτσος: Επικράτησε ο συναισθηματικός εκβιασμός στις εκλογές
To Top