ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάτσος: Από τη “μάχη” για τη δημόσια υγεία στη “μάχη” για ένα καλύτερο αύριο για τον Δήμο Καλαμάτας

Ο Διευθυντής της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας,  υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον Βασίλη Τζαμουράνη και τον “Πρότυπο Δήμο”

Όποιος έχει γνωρίσει τον γιατρό Θανάση Κάτσο, η πρώτη εικόνα που σχηματίζει, μιλώντας μαζί του, είναι ότι πρόκειται για έναν άνθρωπο αφοσιωμένο και αφιερωμένο στην ιατρική επιστήμη, και μάλιστα στη Δημόσια Υγεία, υπηρετώντας τα τελευταία 15 χρόνια στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και μάλιστα στη θέση του Διευθυντή της Ορθοπεδικής Κλινικής του Νοσοκομείου. Με σπουδές και εμπειρία και στο εξωτερικό ο γιατρός Θανάσης Κάτσος επέλεξε τη γενέτειρά του για να εργαστεί και να προσφέρει. Με βιογραφικό που φτάνει τις 120 σελίδες (!), ο Θανάσης Κάτσος έχει γράψει πολλά χιλιόμετρα στην ιατρική επιστήμη και στην περίθαλψη των ασθενών.

Μέσα λοιπόν από την καθημερινή “μάχη” για την περίθαλψη των πολιτών της Μεσσηνίας και όχι μόνο, αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες στον δύσκολο χώρο της Δημόσιας Υγείας, ο γιατρός Θανάσης Κάτσος αποφάσισε να συμμετάσχει και στον πολιτικό στίβο, και συγκεκριμένα να θέσει υποψηφιότητα στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος στον συνδυασμό “Πρότυπος Δήμος”, με υποψήφιο Δήμαρχο τον Βασίλη Τζαμουράνη.

Το MessiniaLive συνάντησε τον Θανάση Κάτσο στον χώρο εργασίας του, στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Μας μίλησε για τα κίνητρά του στην απόφασή του να συμμετάσχει στα κοινά, και να προσφέρει και ο ίδιος στον Δήμο Καλαμάτας, “να κάνει λίγο καλύτερη τη ζωή των συνδημοτών του”, όπως μας είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΖΑΜΟΥΡΑΝΗ: “ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥ”

Σε ερώτησή μας γιατί επέλεξε να συστρατευτεί στην κάθοδο στις δημοτικές εκλογές με τον Βασίλη Τζαμουράνη, μας απάντησε πως “πίσω από οτιδήποτε καλό έχει γίνει για την Καλαμάτα σε δημόσια έργα τα τελευταία 30 χρόνια βρίσκεται ο Βασίλης Τζαμουράνης”, χαρακτηρίζοντάς τον ως τον “χάρακα και τον διαβήτη της πόλης”.

Για την απερχόμενη Δημοτική αρχή αλλά και για τις προηγούμενες δήλωσε ότι “συνέβαλαν στο να πάει η Καλαμάτα μπροστά, καθώς ο καθένας έβαλε το δικό του λιθαράκι για να πάει η πόλη πιο ψηλά”.

ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΟΡΑΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Ο Θανάσης Κάτσος μας μίλησε για το δικό του όραμα για τον Δήμο Καλαμάτας, μέσα στα πλαίσια του “Πρότυπου Δήμου”,  που περιέχει ενισχυμένη κοινωνική πρόνοια και δομές που θα βοηθήσουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη. Έκανε λόγο για Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που είναι αναγκαία να γίνουν, για Κέντα Βοήθειας ΑμεΑ, για ενίσχυση του προγράμματος “Βοήθεια στο Σπίτι”, αλλά και για αύξηση των Βρεφικών Τμημάτων στους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Καλαμάτας, ώστε κάθε Παιδικός να έχει και Βρεφικό Τμήμα, αλλά και την ίδρυση Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών που εντάσσεται και αυτός στα σχέδια του “Πρότυπου Δήμου”.

“Με το επιστημονικό μας επιτελείο έχουμε σχεδιάσει παρεμβάσεις σε όλα τα θέματα, για ένα καλύτερο αύριο για τους πολίτες του Δήμου”, μας είπε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος θεωρεί ότι πρωτίστως η Καλαμάτα πρέπει να ενισχύσει την τουριστική της υποδομή, προκειμένου να γίνει ένας ελκυστικός προορισμός.

Ερωτηθείς για την επόμενη μέρα στον Δήμο Καλαμάτας, μέσα από την εφαρμογή της απλής αναλογικής, και τις ισορροπίες που θα διαμορφωθούν σε ένα νέο σκηνικό, που απαιτεί συνεργασίες, μάς δήλωσε ότι “στον “Πρότυπο Δήμο” είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε με τους καλύτερους που θα αναδειχτούν μέσα από τις εκλογές”.

“Εχουμε ολοκληρωμένο, σωστό και στοχευμένο πρόγραμμα και ανθρώπους που μπορούν να το εφαρμόσουν”

Ρεπορτάζ: Μαίρη Περδικέα-Θανάσης Πουλόπουλος

To Top