ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατσίβελας: “Με την Αστυνομία μιλάμε διαφορετική γλώσσα”

ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ: “ΤΑ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΔΕΝ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ”

Ζήτησε καλύτερη αστυνόμευση και στελέχωση της Αστυνομίας στην Τριφυλία

Πραγματοποιήθηκε το πρωί στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας η προγραμματισμένη συνάντηση που είχε ζητήσει ο δήμαρχος ΤριφυλίαςΠαναγιώτης Κατσίβελας με τον αστυνομικό διευθυντή Μεσσηνίας Παναγιώτη Πούπουζα, με αντικείμενο την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας μετά και το αιματηρό περιστατικό που συνέβη στο Κοπανάκι. Τον δήμαρχο είχαν συνοδεύσει και μετείχαν στη συνάντηση αντιπροσωπεία πολιτών της Τριφυλίας και εκπρόσωποι κοινοτήτων.

Η συνάντηση διήρκησε μία ώρα και εξερχόμενος ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελας σε δηλώσεις του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δήλωσε ότι “με την Αστυνομία μιλάμε διαφορετική γλώσσα” και ότι “τα στατιστικά στοιχεία που δόθηκαν από την ΕΛΑΣ στη δημοσιότητα τις προηγούμενες ημέρες, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, αφού υπάρχουν περιστατικά που για διάφορους λόγους δεν καταγράφονται και ζήτησε την “καλύτερη αστυνόμευση” και στελέχωση του αστυνομικού τμήματος, για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά. Αναφέρθηκε επίσης στις μετακινήσεις του αστυνομικού προσωπικού από τα τμήματα της περιοχής προς την Πύλο-λόγω καλοκαιριού- αλλά και για μια απόσπαση που εκκρεμεί προς την Ορεστιάδα, πράγμα που όμως είπε αποδυναμώνει ακόμα περισσότερο τα αστυνομικά τμήματα.

“Η Αστυνομία είναι ευχαριστημένη από την αστυνόμευση και την ασφάλεια των πολιτών στην περιοχή. Είναι μια απογοήτευση γιατί η κοινωνία νιώθει εντελώς διαφορετικά”, δήλωσε ο Δήμαρχος Τριφυλίας.

ΓΙΑ ΚΟΠΑΝΑΚΙ:” ΕΑΝ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΙΧΕ ΕΡΘΕΙ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ”

Μάλιστα ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για σύγχρονη αστυνόμευση όταν “περνάνε τρία τέταρτα για να εμφανιστεί η Αστυνομία σε ένα κρίσιμο γεγονός”, αναφερόμενος προφανώς στο πρόσφατο περιστατικό με τους πυροβολισμούς και τους 5 τραυματίες στο Κοπανάκι.
“Εάν είχε έρθει νωρίτερα η Αστυνομία θα είχε μειωθεί τουλάχιστον ο αριθμός των τραυματιών”,συμπλήρωσε.

“ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΣΥΓΚΙΝΕΙΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ”

Την απογοήτευσή του εξέφρασε ο δήμαρχος Τριφυλίας γιατί όπως είπε υπάρχει έλλειμμα αστυνομικών στην περιοχή και για τις μετακινήσεις που έγιναν και “δεν βλέπω να συγκινεί κανέναν”

“ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΜΕ”

“Δεν συναντήσαμε καλύτερη αστυνόμευση, αστυνομικούς στον δρόμο δεν είδαμε. Η κοινωνία της Τριφυλίας είναι σε αγωνία…Εάν δεν αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα έτσι όπως είναι, είναι βέβαιο ότι θα θρηνήσουμε και άλλα γεγονότα”,δήλωσε ο δήμαρχος.

ΓΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ: “ΑΣ ΣΥΝΕΛΘΟΥΝΕ, ΑΣ ΔΟΥΝΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ”

Με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, που έδινε στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας στην περιοχή της Τριφυλίας από το 2012 έως και το τρέχον έτος, δηλώνοντας ότι η αστυνόμευση στην περιοχή είναι επαρκής και δεν υπάρχει έξαρση εγκληματικότητας στο Κοπανάκι, ο δήμαρχος ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός, αμφισβήτησε ευθέως τα στοιχεία αυτά, λέγοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, καθώς υπάρχουν περιστατικά ληστειών που δεν δηλώνονται- κυρίως από ηλικιωμένους- που ενώ έχουν πέσει θύματα ληστείας διστάζουν να πάνε 30 χλμ να την καταγγείλουν στο Αστυνομικό Τμήμα”. Ο λόγος που σύμφωνα με τον ίδιο οδηγεί τους πολίτες αυτούς στη μη καταγγελία της ληστείας σε βάρος τους είναι “η αναποτελεσματικότητα της Αστυνομίας στη διερεύνηση των ληστειών”.
“Εμείς δεν θα απεμπολίσουμε το δικαίωμα να ζούμε σε μια ασφαλή περιοχή. Ας συνέλθουνε, ας δούνε τα προβλήματα της κοινωνίας και ας δώσουμε λύσεις”.

“ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΗΣ”

“Εμείς θα συνεχίσουμε και κάποια στιγμή θα βγούμε και στα άκρα…Το μόνο που φοβάμαι είναι μην πάρει η κοινωνία τον νόμο στα χέρια της.

Γιατί αυτό έχει ειπωθεί σε σύσκεψη που κάναμε την Πέμπτη και είναι κάτι το οποίο δεν το θέλω και το απεύχομαι”.

Διάβασε και αυτό:

Αστυνομία για Κοπανάκι: “Αστυνομεύεται επαρκώς από τα Α.Τ. Τριφυλίας και Οιχαλίας”

To Top