ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθίζηση στον δρόμο Πηγές-Αλαγονία: 2 μέτρα βυθίστηκε ο δρόμος για 35 μέτρα!

ΑΝΟΙΧΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΛΛΑ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΔΗΓΟΥΣ ΛΟΓΩ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΕΩΝ ΣΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ

Καθίζηση λόγω της σφοδρής και συνεχιζόμενης κακοκαιρίας υπέστη χθες βράδυ κομμάτι του δρόμου Πηγές-Αλαγονία. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχει κλείσει εντελώς ο δρόμος στο συγκεκριμένο σημείο.
Η καθίζηση προκλήθηκε από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση με αποτέλεσμα να έχει αποκοπεί τελείως η σύνδεση των δύο χωριών.
Όπως μας ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, η Δημοτική Αστυνομία ήδη βρίσκεται στο σημείο της καθίζησης, για να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας και να ενημερώνονται οι οδηγοί, ενώ μηχανικός του Δήμου μετά από παρέμβαση του Αντιδημάρχου Γιάννη Μπάκα, έκανε ήδη αυτοψία και ο εργολάβος θα μεταβεί στο σημείο αμέσως μόλις σταματήσει η βροχόπτωση, προκειμένου να αποκατασταθεί η βατότητα του δρόμου και η προσβασιμότητα στα χωριά.

Να σημειώσουμε επίσης ότι απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή από τους οδηγούς που προσεγγίζουν τα χωριά του του Ταϋγέτου, καθώς στον δρόμο Καλαμάτας- Σπάρτης ανά διαστήματα πέφτουν πέτρες, λόγω των συνεχιζόμενων εδώ και πολλές ώρες βροχοπτώσεων.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥΣ

Η συχνότητα των κεραυνών όπως καταγράφεται LIVE από τον ανιχνευτεί ηλεκτρικής δραστηριότητας του Μετεωρολογικού Σταθμού Καλαμάτας [kalamata.meteoclub.gr]

Από τους κεραυνούς προκλήθηκαν διακοπές ρεύματος σε διάφορες περιοχές του Νομού, και συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις βλάβες, καθώς χωρίς ρεύμα έμειναν αρκετά χωριά.

ΣΦΟΔΡΗ ΧΑΛΑΖΟΠΤΩΣΗ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες βράδυ τον Νομό μας συνοδευόταν από σφοδρή χαλαάζόπτωση σε διάφορες περιοχές, ακόμα και στην πόλη της Καλαμάτας, όπου στις 8 το βράδυ, για λίγο, το χαλάζι έστρωσε τους δρόμους.
Η σφοδρή χαλαζόπτωση όμως είχε ως αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στον δρόμο στις Γαϊτσές οδηγοί τριών αυτοκινήτων και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για να τους απεγκλωβίσει!

ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ [12.10] ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί που κινούνται στο οδικό δίκτυο του Ταϋγέτου, και να φέρουν μαζί τους αντιολισθητικές αλυσίδες καθώς συνεχίζεται από το πρωί η χιονόπτωση. Ο δρόμος είναι ανοικτός, ωστόσο σύμφωνα με τις Αρχές θα πρέπει να έχουν εφοδιαστεί με αλυσίδες για παν ενδεχόμενο.

Μ.Π.

Καθίζηση στον δρόμο Πηγές-Αλαγονία: 2 μέτρα βυθίστηκε ο δρόμος για 35 μέτρα!
To Top