ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καθαρίστηκε το σκεπασμένο τμήμα του Νέδοντα-Κορμούς δέντρων έβγαλαν οι μπουλντόζες

Στα έγκατα του Νέδοντα το MessiniaLive

ΚΟΡΜΟΙ ΔΕΝΤΡΩΝ ΦΡΑΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΕΓΑΣΜΕΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΝΕΔΟΝΤΑ ΜΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΔΥΝΑΤΗ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗ

nedontasimage00038

Mια πολύ σημαντική παρέμβαση καθαρισμού του στεγασμένου μέρους του Νέδοντα έγινε σήμερα το πρωί από συνεργείο του Δήμου Καλαμάτας για την απόφραξη ενός μεγάλου μέρους στις κολώνες στήριξης από μεγάλου όγκου και μεγέθους φερτά υλικά, που βρίσκονταν εκεί από τις τελευταίες βροχοπτώσεις.

nedontasimage00034

nedontasimage00052

nedontasimage00026

nedontasimage00041

nedontasimage00044

nedontasimage00050

nedontasimage00001

nedontasimage00054

nedontasimage00055

Το μηχάνημα του Δήμου που μπορούσε να βρεθεί στο σημείο, αφού δεν μπορεί να εισέλθει μεγάλου ύψους και μεγέθους μηχάνημα στο στεγασμένο σημείο, απομάκρυνε πολλούς μεγάλους κορμούς δέντρων – κυρίως πλατάνια και κυπαρίσσια – που έφτασαν από το βουνό στο σημείο και σταμάτησαν την πορεία τους προς τη θάλασσα, στο κομμάτι που στενεύει, με αποτέλεσμα να υπάρχει σαφέστατα μεγάλος κίνδυνος πρόκλησης πλημμυρών, αφού μειώνουν αισθητά την ήδη μικρότερη παροχετευτικότητα στο εν λόγω σημείο και είναι αντικείμενο συζήτησης και για το αντιπλημμυρικό έργο.

nedontasimage00029

nedontasimage00031

nedontasimage00035

nedontasimage00039

nedontasimage00040
Στον καθαρισμό βρέθηκαν και οι Αντιδήμαρχοι Καλαμάτας Γιάννης Ζαφειρόπουλος και Δημήτρης Μαστραγγελόπουλος για να συντονίσουν την διαδικασία και να έχουν και ιδία άποψη για την κατάσταση που επικρατεί στο στεγασμένο τμήμα του Νέδοντα.

Δήμος Καλαμάτας: “Δεν είχε υπάρξει καμία ανταπόκριση από την αρμόδια για τον καθαρισμό υπηρεσία της ΠΕ Μεσσηνίας”

“Καθαρισμός της κοίτης του χειμάρρου Νέδοντα και απομάκρυνση κορμών που είχαν εγκλωβιστεί στο σκεπασμένο τμήμα όπου υπάρχουν υποστυλώματα, πραγματοποιήθηκε από συνεργεία του Δήμου και της ΔΕΥΑ Καλαμάτας.

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε αφού νωρίτερα δεν είχε υπάρξει καμία ανταπόκριση σε έγγραφο που είχε αποσταλεί από τη ΔΕΥΑ Καλαμάτας προς την αρμόδια για τον καθαρισμό υπηρεσία της Π.Ε. Μεσσηνίας”.

To Top