ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Κατέβασε ρολά” ο ΝΑΣΚ Αίολος λόγω…κατάληψης

Λόγω της ελεύθερης κατασκήνωσης από Ρομά, που έχει στηθεί μπροστά αλλά και γύρω από τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Αθλητικού Συλλόγου Καλαμάτας ο Αίολος, οι άνθρωποι του Διοικητικού Συμβουλίου, πήραν την απόφαση να αναστείλουν όλες τις δραστηριότητες του ομίλου, δηλαδή τα μαθήματα και τις εξόδους των σκαφών στο Μεσσηνιακό κόλπο μέχρι και την Δευτέρα, “μέχρι να γίνει κάτι από τους αρμόδιους” όπως τόνισαν!
Εδώ και μερικές ημέρες, περισσότεροι από 100 Ρομά, περίπου 20 οικογένειες, λόγω της αφόρητης ζέστης, έχουν κυριολεκτικά κατασκηνώσει στα δέντρα που υπάρχουν εκατέρωθεν των εγκαταστάσεων και στους πίσω χώρους του “Πανελληνίου” και τα μικρά παιδιά τους εμποδίζουν την διέλευση των σκαφών που εισέρχονται στον χώρο του ομίλου.
Αποτέλεσμα είναι να κινδυνεύουν να τραυματιστούν τόσο τα ίδια τα παιδιά των επισκεπτών, όσο και οι αθλούμενοι στο σύλλογο…
Μιλώντας με τον ιστορικό πρόεδρο του Αιόλου Τάκη Δρακόπουλο μας είπε ότι: “Πήραμε αυτή την απόφαση για να μη συμβεί κάτι δυσάρεστο, γιατί έχει χαθεί ο έλεγχος… Τα μικρά παιδιά έχουν στην κυριολεξία καταλάβει την ράμπα και η έξοδος και η είσοδος των σκαφών είναι επικίνδυνη…
Μάλιστα, στείλαμε επιστολή στο Λιμεναρχείο το οποίο δεν προέβη σε δραστικά μέτρα, μόνο σε συστάσεις. Έτσι αναγκαστήκαμε να αναστείλουμε όλες τις αθλητικές δραστηριότητες του ομίλου μέχρι και τη Δευτέρα και από κει και πέρα θα δούμε τι θα γίνει. Κλείσαμε αυτή την εβδομάδα τον σύλλογο λόγω εισβολής τουριστών. Προπονήσεις το ξαναλέω θα γίνουν από τη Δευτέρα, εφ’όσον διορθωθεί από τις Αρχές η κατάσταση και διαλυθεί ο καθημερινός καταυλισμός στο κέντρο της παραλίας. Μόνο τσαντήρι δεν στήσανε ακόμα…. Εάν δεν μας προστατέψουν οι Αρχές, ο σύλλογος θα αναγκαστεί να κλείσει μέχρι τον χειμώνα… Εκπέμπουμε SOS. Η σωστή εκπαίδευση και η υγεία των παιδιών πάνω απ’ όλα…”

“Κατέβασε ρολά” ο ΝΑΣΚ Αίολος λόγω…κατάληψης
To Top