ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατέρρευσε από τη βροχή η γυάλινη οροφή στη Στοά Βαρβουτσή

Ο “Μπάλλος” έφερε ήδη τα πρώτα προβλήματα στην Καλαμάτα, με την κατάρρευση της γυάλινης οροφής στη Στοά Βαρβουτσή, στον πεζόδρομο της Αριστομένους, που είχε ως αποτέλεσμα όλα τα νερά της πρωινής καταιγίδας να καταλήξουν μέσα στο καφέ-μπαρ Luna και στα γύρω καταστήματα. Η οροφή από πλέξιγκλας, που έκλεινε τον χώρο του ισογείου, δεν άντεξε το βάρος της βροχής, που εκείνη την ώρα έπεφτε καταρρακτωδώς, και “άνοιξε”, με αποτέλεσμα το νερό να βρεθεί εντός της στοάς.

Eυτυχώς, λόγω της ώρας, καθώς ήταν αρκετά πρωί, δεν σημειώθηκε τραυματισμός, μιας και δεν υπήρχαν θαμώνες εκείνη την ώρα εντός του χώρου, εκτός από το προσωπικό του καφέ που επωμίστηκε το δύσκολο ρόλο να απομακρύνει τα νερά της βροχής που έπεφταν συνεχώς μέσα στη στοά και κατ’επέκταση στο μαγαζί.

Oι εργαζόμενοι εντός της Στοάς και του ΚΔΑΠ στον πρώτο όροφο, για περισσότερες από 3 ώρες προσπαθούσαν να βγάλουν τα νερά, καθώς οι ποσότητες που έπεσαν εντός της στοάς ήταν μεγάλες και τα καταστήματα του ισογείου κυρίως πλημμύρισαν.

Όπως μας είπαν, είχαν βουλώσει στην οροφή του ιστορικού κτηρίου οι υδρορροές που κι εκεί υπάρχει ένας φεγγίτης για να μπαίνει το φως και μαζεύτηκε μεγάλος όγκος νερού που βρήκε διέξοδο στο αίθριο! Ήταν τόσος ο όγκος και το βάρος που έσπασε τα προστατευτικά πλεξιγκλάς και λύγισε τα σίδερα που τα συγκρατούσαν! Πάντως η κατάσταση είναι καλύτερη, τα νερά απομακρύνθηκαν και οι επιχειρήσεις λειτουργούν κανονικά.

Μαίρη Περδικέα

To Top