ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έπεσε το υπεραιωνόβιο πεύκο στο “Πανελλήνιο” – Δεν υπήρξε τραυματισμός

ΚΑΤΕΠΕΣΕ ΤΟ ΓΕΡΙΚΟ ΠΕΥΚΟ ΣΤΟ “ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ” – ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩ ΥΠΗΡΧΕ ΑΡΚΕΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ

Μία δυσάρεστη έκπληξη περίμενε όσους επισκέφθηκαν νωρίς το πρωί την κεντρική προκυμαία της Καλαμάτας, μπροστά από το “Πανελλήνιο”, όπου ένα τεράστιο πεύκο που χρονολογείται η παρουσία του εκεί για περισσότερα από 100 χρόνια, έγειρε και έπεσε κατά μήκος της προκυμαίας, χωρίς ευτυχώς δυσάρεστα επακόλουθα.
Ήταν 8:30 το πρωί της Κυριακής και οι λάντζες είχαν αρχίσει να φέρνουν φρέσκα ψάρια και λίγα μέτρα πιο πέρα είχαν συγκεντρωθεί περισσότεροι από 30 υποψήφιοι αγοραστές τους, όταν ξαφνικά άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο και είδαν με έκπληξη το τεράστιο πεύκο να σωριάζεται με δύναμη στο έδαφος!

Βλέποντας τις ρίζες του εύκολα διαπιστώνει κανείς την έλλειψη στήριξης που είχε, αφού ένα τόσο ψηλό και βαρύ δέντρο στηριζόταν σχεδόν στον αέρα, με αποτέλεσμα το μονόπλευρο κούρεμα που του γινότανε τα τελευταία χρόνια λόγω της ύπαρξης του καταστήματος στη μία πλευρά, προκάλεσε την ελεύθερη πτώση του!
Πέρσι το Σεπτέμβριο, ο δήμος Καλαμάτας είχε κόψει αρκετά κλαδιά για να ελαφρύνει το βάρος του, παρόλα αυτά το γέρικο πεύκο – που αποτελούσε σήμα κατατεθέν και μοίραζε απλόχερα τον ίσκιο του – σήμερα τερμάτισε την παρουσία του στο λιμάνι μας….

To Top