ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Kατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της 23Μαρτίου από σχολεία της Καλαμάτας

Μέχρι 60 λεπτά η διάρκεια της αυριανής παρέλασης

Σήμερα, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021, στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος παρευρέθη στην εκδήλωση κατάθεσης στεφάνων στο Ηρώο της πλατείας 23ης Μαρτίου.

Στεφάνια κατέθεσαν μαθητές του 13ου Δημοτικού σχολείου, του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας και εκπρόσωποι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων. Στη συνέχεια τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε ο Εθνικός Ύμνος, τον οποίο έψαλλαν οι μαθητές με τη μουσική συνοδεία σαλπιστή της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι των ενόπλων δυνάμεων, η Δ/ντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Θεοφανία Σιούτη και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Καλαμάτας, Παναγιώτης Λύρας.

Μετά το πέρας ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη τα παιδιά για την συμμετοχή τους στην εκδήλωση τιμής στους πεσόντες ήρωες του έπους του 1940.

Αύριο, 28 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη παρέλαση σύμφωνα με τις οδηγίες των Υπουργείων Εσωτερικών και Παιδείας καθώς και τα υγειονομικά  πρωτόκολλα  του Υπουργείου Υγείας.  Ειδικότερα διευκρινίζεται ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική και σε εξωτερικούς χώρους, όπου υπάρχει  συνάθροιση  και  συνωστισμός, ενώ η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της παρέλασης δεν είναι υποχρεωτική για τους παρελαύνοντες.  Σημειώνεται ότι η διάρκεια της παρέλασης, σύμφωνα με τις οδηγίες, δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 60 λεπτά.

 

Kατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της 23Μαρτίου από σχολεία της Καλαμάτας
To Top