ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κατασβέστηκαν εγκαίρως οι πυρκαγιές σε Άνθεια και Κάτω Άμφεια

ΕΚΔΗΛΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΙΣΗΣ ΩΡΑΣ ΣΕ ΑΝΘΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΩ ΑΜΦΕΙΑ

Σημαντική και η συνδρομή του Δήμου Καλαμάτας στην κατάσβεση δύο πυρκαγιών που εκδηλώθηκαν με διαφορά μισής ώρας η μία στα Ελληνικά Άνθειας και η άλλη στην Κάτω Άμφεια.

Στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας για την κατάσβεση των πυρκαγιών προστέθηκαν και τα οχήματα καθώς και οι εργάτες πυροπροστασίας, που διαθέτει ο Δήμος Καλαμάτας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Καλαμάτας:
Με τη συμβολή του Δήμου Καλαμάτας κατασβέσθηκε πυρκαγιά το βράδυ της Κυριακής 13 Αυγούστου 2017, στα Ελληνικά Άνθειας. Ο Δήμος ειδοποιήθηκε γύρω στις 22.00 από την Πυροσβεστική και αμέσως έθεσε στη διάθεσή της εργάτες πυροπροστασίας από την ευρύτερη περιοχή και δύο μικρά πυροσβεστικά, που προστέθηκαν στη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η οποία επιχειρούσε με προσωπικό και 5 οχήματα για την κατάσβεση της φωτιάς.

Επίσης, στις 22.30, στην Κάτω Άμφεια, εθελοντής του Δήμου Καλαμάτας, με τη βοήθεια ενός πυροσβεστικού οχήματος, κατέσβεσε άμεσα πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Καλαμάτας διαθέτει 20 οχήματα και 40 εργάτες πυροπροστασίας, για άμεση επέμβαση σε περίπτωση πυρκαγιάς. Επίσης, το προσωπικό αυτό ασχολείται με τον καθαρισμό της ανεπιθύμητης βλάστησης και με την παρατήρηση, στο πλαίσιο έγκαιρης προειδοποίησης για φωτιά.

Κατασβέστηκαν εγκαίρως οι πυρκαγιές σε Άνθεια και Κάτω Άμφεια
To Top