ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καταστηματάρχες παραλίας: Η πεζοδρόμηση άδειασε τα μαγαζιά μας – Πτώση τζίρου έως και 40%

ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΟΥΤΕ Η ΠΕΖΟΔΡΟΜΗΣΗ ΜΕΡΟΥΣ ΤΗΣ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ ΑΦΟΥ ΕΠΛΗΞΕ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ

Μετά την συζήτηση για την πεζοδρόμηση της οδού Ναυαρίνου, από την Φαρών έως την Ακρίτα που είχαν στο γραφείο του Δημάρχου Καλαμάτας Θανάση Βασιλόπουλου χτες Τετάρτη 5 Αυγούστου, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται επί της οδού Ναυαρίνου, σήμερα οι ίδιοι καταστηματάρχες παραχώρησαν αυτοβούλως στο Λιμάνι, συνέντευξη τύπου για να ενημερώσουν τους δημότες και τους πελάτες τους πως ζητάνε την άρση του μέτρου και την επιστροφή στην προτέρα κατάσταση, δηλαδή να παραμείνει ο δρόμος διπλής κυκλοφορίας.

Το αίτημά τους, που βρίσκει θετικό κλίμα και έδαφος, το κατέθεσαν εγγράφως σήμερα 14 επιχειρηματίες και θα συζητηθεί άμεσα στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αναμένεται να γίνει δεκτό, αφού είναι αίτημα και μέρους της αντιπολίτευσης.

“Αδειάσανε τα μαγαζιά μας!”

Την πεζοδρόμηση την είχαν εγγράφως αιτηθεί προς τον Δήμαρχο σε συνάντησή τους τον Φεβρουάριο, όμως σήμερα, μετά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που επέφερε αυτή, δηλώνουν χαρακτηριστικά “τα μαγαζιά μας άδειασαν. Έχουμε σοβαρή πτώση του τζίρου μας από 20 μέχρι και 40% και πλέον το μέτρο αυτό δεν μας εξυπηρετεί και μας βλάπτει”.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται η άρση της πεζοδρόμησης

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος θέλησε να ικανοποιήσει το αρχικό τους αίτημα και τώρα καλείται να επαναπροσδιορίσει τη θέση και τη στάση του και να δεχτεί το αίτημά τους, αφού δεν θέλει να πληγεί η επιχειρηματικότητα μιας ομάδας επαγγελματιών που οι περισσότεροι δραστηριοποιούνται εποχιακά και ήδη δοκιμάζονται από την κρίση και την αναδουλειά. Αν είχαν ζητήσει νωρίτερα την άρση, αυτό θα γινόταν στην ίδια συζήτηση της Επιτροπής που ακύρωσε την μονοδρόμηση στο επόμενο κομμάτι της παραλιακής που δεν ευδοκίμησε λόγω αντιδράσεων.

Το έγγραφο της άρσης, δεν το υπέγραψαν πέντε επαγγελματίες, ενώ με το τέλος της σημερινής συνέντευξης, καταστηματάρχης της παραλιακής ζώνης, δήλωσε στο Messinialive: “Είναι λυπηρό εμείς να ζητάμε την άρση των μέτρων και ταυτόχρονα, επαγγελματίες της Πλατείας να ζητάνε από την Δημοτική Αρχή να παραμείνει, επειδή αυξήθηκε κατακόρυφα ο τζίρος τους… Λυπάμαι που υπάρχουν τέτοιες σκέψεις σε “συναδέλφους” μας”…

To Top