Αθλητισμός

Βασίλης Κουμανάκος: Ο Μανιάτης που θα τρέξει 250χλμ σε ακραίες θερμοκρασίες στον Μαραθώνιο του Μαρόκο

Τα καταστήματα COSMOS Καλαμάτας , «εξοπλίζουν» τον υπεραθλητή Βασίλη Κουμανάκο στο Μαραθώνιο του Μαρόκο

 Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΟΝ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ ΣΤΗ ΣΑΧΑΡΑ

250 ΧΛΜ ΣΤΟΥΣ 50°C ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ 5°C ΤΗ ΝΥΧΤΑ

Ο Βασίλης Κουμανάκος, τη Μ. Τετάρτη 4 Απριλίου αναχωρεί από την Καλαμάτα για το Μαρόκο, για να λάβει μέρος στον Marathon Des Sables, έναν αγώνα που διεξάγεται σε ένα από τα πιο αφιλόξενα μέρη της Γης, την έρημο Σαχάρα.

Μετά από σκληρή προετοιμασία ενάμιση και πλέον χρόνου, είναι έτοιμος να πραγματοποιήσει το όνειρό του, ζώντας μια αξέχαστη εμπειρία ζωής, ακολουθώντας το τρίπτυχο «Eat – Sleep – Run, Repeat».

Ανάμεσα σε πολυάριθμες συμμετοχές παγκοσμίως, ο 39χρονος Καλαματιανός, ερασιτέχνης δρομέας, αποτελεί την μοναδική Ελληνική συμμετοχή για φέτος, στον 33ο MDS.

Δεν πρόκειται, όμως, για έναν «απλό μαραθώνιο». 250 χιλιόμετρα σε εξι εταπ, σε θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 50οC. Η ζέστη της ερήμου δεν είναι το μοναδικό εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν οι συμμετέχοντες. Στον υπέρ-μαραθώνιο της Μαροκινής Σαχάρα, οι ελάχιστοι ενδιάμεσοι σταθμοί που υπάρχουν κατά μήκος της διαδρομής, παρέχουν νερό – σε συγκεκριμένη ποσότητα- και αποτελούν απλά σημεία ελέγχου της πορείας των δρομέων.

Οι ίδιοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κουβαλούν μαζί τους τα γεύματα και των 7 ημερών, γεγονός που ανεβάζει τον πήχη της δυσκολίας του αγώνα, τόσο για την ποιότητα των τροφίμων που μπορούν να έχουν μαζί τους, καθώς και για το extra βάρος που θα πρέπει να κουβαλούν καθ’ όλη τη διάρκειά του. Κι όλα αυτά αφού θα κοιμούνται και θα ξυπνούν σε σκηνές βεδουίνων σε θερμοκρασίες κάτω των 5 οC.

Στις 8 Απριλίου, Κυριακή του Πάσχα, ξεκινά ο μεγάλος αγώνας.

Τα καταστήματα αθλητικών COSMOS Kαλαμάτας, στηρίζουν ενεργά τον αθλητή Βασίλη Κουμανάκο, παρέχοντάς του υψηλής ποιότητας αθλητικό εξοπλισμό της εταιρείας Under Armour, με ρούχα τεχνολογίας τα οποία θα του επιτρέψουν ελευθερία κινήσεων, ξεκούραστους μύες, προστασία από τις καιρικές συνθήκες και γρήγορη απομάκρυνση του ιδρώτα, ώστε το σώμα του να παραμένει στεγνό και ανάλαφρο στην καρδιά της Ερήμου.
Η Under Armour κατέχει ηγετική θέση στα ρούχα τεχνολογίας.
Η επιλογή του Brand για τις ανάγκες του Βασίλη έγινε γνωρίζοντας ότι η εφαρμογή και η αντοχή των προϊόντων θα είναι ο απόλυτος συνεργάτης του σε όλο το μήκος της διαδρομής.

Βασίλης Κουμανάκος: Ο Μανιάτης που θα τρέξει 250χλμ σε ακραίες θερμοκρασίες στον Μαραθώνιο του Μαρόκο
To Top