ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τριφυλίας λόγω των σκουπιδιών

Την κήρυξη του Δήμου Τριφυλίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας, με εξουσιοδότηση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Το χρονικό διάστημα ισχύος της κατάστασης έκτακτης ανάγκης ισχύει έως και τις 2 του ερχόμενου Νοεμβρίου, ενώ μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου θα γίνει -δίχως νέο έγγραφο- άρση της παραπάνω κατάστασης.

Την σχετική απόφαση μπορείτε να δείτε εδώ:

ΑΠΟΦΑΣΗ ΨΥΞΞ7Λ1-6ΡΙ

Ηδη από 1η Αυγούστου ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Γιώργος Λεβεντάκης είχε επισημάνει το πρόβλημα εγγράφως στην Περιφέρεια. Σε ανάρτησή του μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Αφορμή για την παρούσα, αποτελεί το πρόσφατο γεγονός, με την κατάσταση που δημιουργήθηκε στον τόπο εναπόθεσης απορριμμάτων, του οικισμού Αλιμακίου - Δ.Ε. Κυπαρισσίας.
Η παρέμβασή μας εκεί ήταν άμεση και καταφέραμε, με μεγάλη προσπάθεια και σκεπάζοντας με τόνους χώμα το σημείο, να ελαχιστοποιήσουμε κάθε δυσχερή επίπτωση, λόγω του προβλήματος που ανέκυψε.
Ζητάμε την κατανόηση των δημοτών μας, όπως και των επισκεπτών του Δήμου μας διότι, εκ του γεγονότος αυτού, υπάρχει θέμα με την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Έχουμε αποδείξει και στην πράξη, από την αρχή της θητείας μας, πως η καθαριότητα του Δήμου, αποτελεί πρωταρχικό και κύριο μέλημά μας και κάνουμε ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν γι' αυτό.
Αυτό που προσπαθούμε, την παρούσα στιγμή, είναι να δημιουργήσουμε ένα ασφαλές μέρος εναπόθεσης των απορριμμάτων, στην εν λόγω περιοχή του Αλιμακίου και ευχαριστώ θερμά τους κατοίκους της που, αφού διαπίστωσαν πως δεν υπάρχει κίνδυνος και κατανόησαν το πρόβλημα, επέδειξαν υπομονή και καλή θέληση.
Ελπίζουμε πως μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου τρέχοντος έτους, θα έχει ολοκληρωθεί, από την ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, το έργο της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων στη Μεσσηνία, κάτι που θα συνεπάγεται σημαντικά περιβαλλοντικά οφέλη και αναβαθμισμένη ποιότητα ζωής, για όλους μας.
Και πρωτίστως, για τους κατοίκους της εκεί περιοχής, που έχουν ταλαιπωρηθεί και κάνουν υπομονή, για πολλά χρόνια και που επιβάλλεται να αποκατασταθεί η εκεί κατάσταση και να αναβαθμιστεί ο τόπος τους, κάτι που έχουν υποσχεθεί, τόσο η Περιφέρεια Πελοποννήσου, όσο και το αρμόδιο υπουργείο, ότι θα συμβεί.
Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη, να δοθεί μια οριστική λύση στο θέμα των απορριμμάτων και από αρχής βρισκόμασταν σε μια συνεχή προσπάθεια ως προς αυτό, πιέζοντας για την εξεύρεση μόνιμης λύσης..."

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Δήμος Τριφυλίας λόγω των σκουπιδιών
To Top